Annons

DM i boule

Under pingsthelgen var hela Köpingeskolans grusplan omgjord till en enda stor boulebana, där arrangerande Gylle Boule, Sydkusten och Östra Torp Gif kunde räkna till sammanlagt omkring 850 starter, när årets DM avgjordes.
Sport • Publicerad 9 juni 2003

En av de lokala förmågorna på plats var Nina Nyström från Gylle boule och Nina tillhör de riktigt lovande spelarna i hela landet. Så här presenterar Nina sig: - Jag har spelat boule i sex år och jag är 17 år. Hittills har jag spelat en juniorlandskamp - mot Danmark som vi vann. Jag gillar inte singel och brukar sällan ställa upp i singeltävlingar utan jag spelar mest både dubbel och trippel, förklarar Nina - precis efter semifinalförlusten mot Kulltorps Daniel Trobäck i singeltävlingen. Nina tillägger också att hon närmast ser fram emot SM i Göteborg längre fram i sommar - bland större tävlingar. Distriktsordföranden Jan Sjölander fanns på plats under DM-tävlingarna och han öste beröm över arrangemanget: - Ja, hade inte samarbetsalliansen här i Trelleborg ställt upp hade det nog heller inte blivit någon DM-tävling i år. Arrangemanget är helt perfekt, där vi kan spela på mängder av banor av samma kvalitet. När det gäller samarbetet mellan Sydkusten, Östra Torp och Gylle Boule, förklarar Gylles Iwe Krüger så här: - Alliansen gäller endast under DM - annars fungerar vi som separata föreningar.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons