Annons

Det vimlar av småklubbsspelare

Helt otroligt men sant – vi är framme vid en ny småklubbspremiär och fotbollsåret på Söderslätt 2009 kan mycket väl bli ett av de allra bästa på åtminstone mycket, mycket länge.
Sport • Publicerad 6 april 2009
Foto: 

Sällan har man sett så välfyllda träningspass som under denna dryga vintervår och mest glad blir man över att det finns så stort intresse i de klubbar man vant sig vid att oroas över.

De senaste säsongerna har oron varit som störst när man besökt division sju-lagen Gylle AIF, Klagstorps IF och Lilla Beddinge BK. I Beddinges fall stärktes oron när man där slog ihop ungdomsverksamheten med "storebror" Östra Torp Gif för några år sedan men den oron visade sig obefogad. Ungdomarna må samverka och det är väldigt positivt men på seniorsidan klarar man sig i LBBK helt utan assistans och detta till och med med råge.

Annons

Där – precis som i de två andra klubbarna – handlar det dock om ett stort personligt engagemang hos ledare

och som krävs just för att det ska gå runt och fortsätta in i framtiden. Om vi bortser från styrelsefolket – som ju naturligtvis gör grovgörat bakom lagen – handlar det ute på Thurevallen i första hand om Lars Hansson. Han har koll på det allra mesta och det inte han har kontroll över eller där han har ett vakande öga – ja, då får han god hjälp av nye tränaren, Roger Parmstrand. Även han en stor entusiast och som han visat i flera andra småklubbar tidigare.

I Gylle finns i år en trio ledare under styrelsen och där handlar det om Stefan Greko, Christer Tobaieson och Rickard Harletun. Stefan & Christer har funnits på Stadion de senaste åren som parhästar och i Rickard har man fått en rutinerad tränarkraft och en minst lika stor entusiast.

– Vi har ytterligare några spelare på väg till oss men övergångarna är inte riktigt klara.

Så sa Stefan i lördags under träningsmatchen mot Möllan och det visar att ledartrion hela tiden jobbar för att det ska bli ännu bättre.

Klagstorps IF har man kanske ändå varit mest oroad över men även där har duktiga ledare gett sig den på att klubben med lätthet ska överleva. Där handlar det om Mikael Paulsson och Jonas Nilsson och det är helt otroligt vad dessa båda har lyckats med. Från att ha varit knappt ett tiotal på träningspassen i fjor vid den här tiden är man nu ett 25-tal varje gång. Vid senaste besöket i Anderslöv, där KIF håller till på konstgräset under försäsongen – kunde man med lätthet spela "två-mål" över hela planen. Visst var Johan Persson med och han kan mycket väl ta en plats i laget som rutinerad stopper.

Det är egentligen endast dessa tre lag som befunnits i riskzonen men det finns ytterligare exempel på en mycket positiv trend och där går tankarna i första hand till de båda Albäcksgängen; BK Skansen och BFK Behar. Vilken ansiktslyftning har väl inte där skett bara de två senaste säsongerna? Även där vimlar det av småklubbsspelare.

Väl mött till ett nytt spännande småklubbsår på Söderslätt och i år förstärker vi bevakningen via "Sigges småklubbsblogg". "Småklubbsfotboll – när fotbollen är som allra störst!"

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons