Annons

Det som irriterar är att TFF kunde ha vunnit

Sport • Publicerad 3 september 2007

Malmö går och väntar på en ny storhetstid. Trelleborg njuter av att vara allsvenskt. Därför har TFF tagit fyra av sex poäng mot MFF, och det var inte långt ifrån full pott.

"Thylle" sa att han jublade tre gånger om. Kapten Linus att armarna var på väg upp ett par gånger. Det vittnar om hur oerhört nära TFF var att sätta dit bollen bakom Jonas Sandqvist.

Annons

Det vittnar också om att TFF fortsatt har problem att utnyttja sina chanser.

Å ena sidan var det kanske inte Thommie Persson – som imponerade både som vänster- och högerbacksvikarie – som skulle fått den bästa chansen.

Å andra sidan verkar det inte spela någon roll vem som får chanserna; bolluslingen vill ju ändå inte in. Och det verkar ju vara spelarna med de defensiva uppdragen som är hetast för tillfället.

Marcus Sahlman höll sin tredje nolla på sina fem matcher i TFF-tröjan. Rasmus Bengtsson var överallt och i mitt tycke planens gigant. Linus Malmqvist gjorde sin första match från start på en och en halv månad och agerade hur säkert som helst.

Kanske har defensiven prioriterats väl mycket. Lördagens derby var den tredje matchen i rad utan TFF-mål. Senaste målet svarade Rasmus Bengtsson för, som knoppade in en Jonatan Berg-hörna mot Halmstad.

Jag frågade Conny K om han hade något svar på varför laget inte lyckas bättre i sitt kontringsspel. Han trodde att spelarna har för bråttom, blir för ivriga när chanserna till vassa anfall dyker upp.

Även Kristian Haynes fick frågan. Nyförvärvet trodde att lagets utsatta position får spelarna att bli stressade.

– Det gäller att våga spela bollen, det självförtroendet måste vi ha. Med tanke på vad Bjurström besitter så måste vi utnyttja honom mer.

Den analysen köper jag. Jonas Bjurström har inte värvats för att stå på mitten och titta på luftprojektiler. Han ska fördela passningar i högt tempo.

Nu går det knappast att gnälla över en poäng i Malmö. Det som irriterar är ändå att TFF mycket väl kunde ha vunnit i lördags. I en match där MFF slogs för sin heder och skulle gripa den yttersta biten av det sista halmstrået till slutseger i allsvenskan och TFF slogs för sin existens var det gästerna från Slätten som skapade flest farliga målchanser. MFF var blekare än någon derbymatch jag sett laget göra.

Annons

I Trelleborg är det årets match. I Malmö tas den med en axelryckning. Kanske är det en del i svaret på frågan varför TFF har plusstatistik mot MFF?

Laget före jaget heter det. Men jag vete sjutton om det gäller i dagens MFF.

I Trelleborg är den inställningen en förutsättning för att klubben ens ska kunna stanna i allsvenskan.

Lördagens poäng var ett litet steg mot målet: ett säkrat allsvenskt kontrakt.

Den som ska ta över taktpinnen efter Conny K blir Tom Prahl. TFF-ledningen får mörka hur mycket som helst. Varför det är så mycket hysch-hysch vet jag inte, men det kan vara så att ledningen anser att det stör spelartruppen och att det stör Conny K.

Snarare stör ovetskapen mer.

Hur som helst är Tom Prahl en jätte i branschen. Efter senaste TFF-sejouren har han bara ett misslyckande, i norska Stavanger.

Här i Trelleborg är klimatet lugnare. Han kan bygga upp något på längre sikt.

Välkommen hem, Tom Prahl!

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons