Det lutar åt spel för Noring

Allt talar för att Viktor Noring kommer att ta målvaktsplatsen när TFF möter Gais i eftermiddag.
– Jag tror att det känns bra, sa Noring efter fredagsträningen.
Sport • Publicerad 9 april 2011

När den nymålade TFF-bussen lämnade Trelleborg i går eftermiddag fanns såväl Viktor Noring som Fredrik Persson och Carl Wachtmeister med men ska man tro målvaktstränaren Jan Ericsson – ja, då är det klart vem som står.

– Jag kan inte tänka mig annat än att Viktor står. Mot MFF var det ju omöjligt, där han inte kunde se klart men nu ska det inte vara några problem och han är ju med och tränar fullt ut nu, menar Janne under fredagens träningspass.

Ett träningspass som blev väldigt rumphugget och det berodde på den storm som bildligt talat piskade spelarna på Köpingeplanen. Bollarna for omkring utan att någon rörde vid dem och till sist bröt Tom Prahl upp och beordrade återtåg till Vångavallen. Efter duschen blev det lunch och sedan direkt avfärd mot Göteborg.

– Även om man är borta från familjen i två dagar, så är det här det bästa och eftersom vi spelar redan klockan 16 på lördagen, så hade det blivit väldigt stressigt att åka upp då, menar Kristian Haynes.

Även om träningspasset var kort, fick man klart för sig att Tobias Mattsson garanterat kommer att spela stopper bredvid Thommie Peresson. Speciellt som Johan Nilsson-Guiomar skadade ljumsken under slutminuterna.

– Även Pode (Markus) fick utgå och han kan inte spela på grund av de problem han tidigare haft med ena höftböjen, tillägger Alf Westerberg.

I övrigt förstod man vidare, att Ibrahim Koroma är redo för startelvan och att Joakim Sjöhage får ta den enda forwardsrollen, när Fredrik Jensens hostattacker omöjliggör spel för hans del.

I Gais är Wanderson tillbaka, nu utlånad av saudiarabiska Al Hahli till i första hand den 1 augusti. 2007-2010 gjorde brassen 32 mål på 83 matcher för klubben.

Wanderson är tänkt som anfallspar tillsammans med Alvaro Santos men den tredje anfallslänken –  Razak Omotoyossi, är ännu inte spelklar.

Björn Gustavsson
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.