Det ljusnar på skadefronten

TFF:s skadelista har varit en dyster och lång läsning hela säsongen. Lagom till den allsvenska omstarten har läget ljusnat avsevärt.
Sport • Publicerad 16 juli 2010
Rehab. Viktor Svensson, Joakim Nilsson, Marcus Pode och Tobias Mattsson tränar under sjukgymnasten Peter Anderssons ledning vid torsdagens förmiddagspass.
Rehab. Viktor Svensson, Joakim Nilsson, Marcus Pode och Tobias Mattsson tränar under sjukgymnasten Peter Anderssons ledning vid torsdagens förmiddagspass.Foto: 

Tre långtidsskador kommer TFF att dras med hela säsongen. Men fyra spelare som snart är fotbollsträning. Och så de två nyförvärv som visserligen har skavanker, men som ur medicinsk synvinkel är redo för spel på söndag. Inte undra på att det är muntra tongångar i klubben.

– Jag är optimistisk, säger sjukgymnasten Peter Andersson. De fyra vi har i rehab nu är i sista fasen innan de går in i fotbollsträning.

Kvartetten som kan se fram emot fotbollsspel nästa vecka är Viktor Svensson, Joakim Nilsson, Marcus Pode och Tobias Mattsson som alla drillades lätt av Peter Andersson under torsdagens förmiddagsträning.

Backlånet Tuomo Turunen drabbades av en lätt stukning i Odense-matchen och tränade halva gårdagspasset. Ibrahim Koroma har en lårkaka och avstod därför från träning.

– Så det är bara fyra spelare i rehab och det är de i max en vecka till innan de går in i den kollektiva träningen, säger Peter Andersson.

Därmed är de inte aktuella för spel i matcherna mot Gefle. Inte heller Max Fuxberg, som tränar för fullt, är enligt sjukgymnasten aktuell för spel den närmaste tiden.

Jämfört med vårens ideliga skaderapporter är det ett stort framsteg.

– Ta i trä, men så är det. Men vi vet inte varför vi haft så många skador. Vi ingår i en studie tillsammans med övriga allsvenska lag och där väntar vi på en halvårsrapport. Där kan vi se vilka skadetyper som de övriga klubbarna drabbats av, vilken inverkan olika träningar har haft. Men vi har inte gjort några förändringar i träningen nu.

Någon förklaring till den positiva skadebilden som TFF har just nu har inte Peter Andersson och det finns inga garantier för att inte skadelistan kommer bli lika lång som den har varit.

Däremot står det klart att Zoran Jovanovic (benbrott), Daniel Jovanovic och Fisnik Shala (båda ska ljumskopereras) missar resten av säsongen.

Björn Gustavsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.