Annons

Det ljusnar för viktige Turunen...

Som många andra i TFF:s backlinje har Tuomo Turunen haft skadebekymmer. Men efter sista träningen innan Gefle var den finländske mittbacken uppåt.
Sport • Publicerad 6 augusti 2011
Foto: Tomas Nyberg

– Det är det bästa på länge. Jag har haft problem med både baksidan och framsidan av låret, men nu känns det bra.

Han är bara lite stel efter att ha kört för fullt i en vecka. Dessförinnan missade Turunen fyra raka matcher. Liksom andra runt laget är han missnöjd med säsongen men säger:

Annons

– Vi har haft våra goda perioder. Som efter de tre första matcherna vände det och vi spelade bra.

Det var i omgång fyra med segern på bortaplan mot Gefle som TFF tog sina första poäng. Efter en ljusning var det åter becksvart med sex raka förluster under sommaren. Sen lyckades laget ta sig upp i solen med två vinster, bara för att vända åter ner i skuggan. De två senaste förlusterna kom mot bottenkonkurrenterna och kan i slutändan visa sig kostsamma.

– Men vi har haft chans i alla matcher utom mot Helsingborg, det har hela tiden varit små marginaler, sammanfattar Turunen säsongen hittills. Det var jämnt mot Norrköping senast. Jag tycker vi skulle haft en poäng.

Mot Gefle vet han vad som gäller, både för sig själv och laget. Täta bakåt och vara effektiva när chansen kommer framåt. Normalt har motståndarna från Gästrikland ett solitt försvar. Om det egna spelet säger han:

– Jag är inte så lång, och kan bli bättre på huvudet, men behöver också vara tuffare i straffområdet. De har en stor anfallare i Orlov så det gäller att gå in ordentligt.

Turunens kvaliteter ligger i trygghet med fötterna och styrkan i kroppen. Samt ledaregenskaper. Det är inte så att det alltid går bra för TFF när Turunen spelar men det underlättar. Vid tre av årets storförluster har han saknats i startelvan. På Olympia var han dock en av gängorna i Trelleborgsförsvarets svängdörrar.

Framåt då? När får vi se Turunen i målprotokollet? Han skrattar.

– Jag gjorde tre mål på hundra matcher i Finland, och här står jag längst bak på fasta situationer så... Men hoppas på en förändring imorgon!

Björn Gustavsson
Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons