Annons

"Det kan hända mycket på en vecka"

I fredags spelade han semifinal på Gamla Ullevi. I går satt han på en träbänk på Smygehamns idrottsplats. Det är tvära kast för TFF:s Rasmus Bengtsson. "Nu är jag tillbaka i vardagen igen", säger mittbacksgiganten.
Sport • Publicerad 29 juni 2009

SMYGEHAMN. Förlusten mot England i semifinalen i U21-EM svider fortfarande för Rasmus Bengtsson. Två dagar efter debaclet sammanfattar han sina känslor.

– Det känns tungt, men jag tror att det släpper om någon dag, säger Bengtsson efter söndagens match mellan TFF och HBK.

Annons

Den generella bilden av mästerskapet är dock positiv.

– Det var en rolig upplevelse som jag alltid kommer att komma ihåg. När vi spelade mot Serbien i Malmö gick jag runt och hade gåshud hela matchen. Och det var skönt att vi ändå fick göra upphämtningen mot England. Hade vi förlorat med 3–0 eller mer där så är det nog varit det enda man hade kommit ihåg.

På Smygehamns Idrottsplats satt Rasmus Bengtsson vid sidan av planen. Efter matchen lyckades han också snacka till sig några lediga dagar av Tom Prahl. En välförtjänt minisemester innan allsvenskan drar i gång igen på lördag. Frågan är dock om Rasmus Bengtsson återinfinner sig i TFF då.

– Vem vet vad som händer. Det kan hända mycket på en vecka. Men om inget händer så spelar jag på lördag, säger Rasmus Bengtsson.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons