Det kan bli ett Söderslättsår

Två omgångar är så klart inte mycket att komma med i en småklubbsanalys sett över spelåret i stort men ändå – det ser ovanligt bra ut på flera håll. Och minst lika roligt är det publika intresse som visas och på flera håll i helgen var långsidorna "fyllda" med folk.
Sport • Publicerad 30 april 2008
Foto: 

I IFK har Ulf Larssonredan fått ihop laget som består av en lagom mixture gammalt och nytt.

- Vi börjar få fart på anfallsspelet och det tränar vi mycket på.

Så sa Ulf efter segern mot Eslöv och man kan skönja ett fortsatt topplag i IFK.

IFK har också gjort sig hemmastadda på Vångavallens C-plan och med det nya staketet mot B-planen har det faktiskt blivit till en riktigt fin liten egen arena.

Publiken möter också upp och med korvgrillen öppen - ja, då infinner sig också den rätta halvtidsstämningen!

Stämning var det ocksåi Minnesberg i fredags kväll. Mycket småklubbsfolk på plats och Hans Magnusson hade fullt upp att serva publiken. Var det inte kaffe och annat gott i pausen - ja, då var det lotter under matchens gång.

Målskyttet har aldrig varit Hans bästa sida och där har han heller ingen talan. Det skötte de yngre killarna i både Minnesberg och Östra Torp själv om och till sist fick man uppleva hela nio strutar!

5-4 och flera fina mål, där ett eller annat väl ändå tillkom på en eller annan försvarsmiss men ändå; kvällen i Minnesberg blev till en riktig småklubbshöjdare!

På Gylle Stadionvar det premiär denna aprillördag och det var ungefär som alltid i Gylle. Med alla de närmaste församlade kring entrén och i närheten av Gyllemors korv - som det så äkta stod i programbladet.

Ett blad som förresten gått ut till hela bygden runt Gylle och Fjärdingslöv och som säkert också kommer att dra en och annan intresserad till Stadion.

Hemmapågarna såg taggade ut vid avsparksdags men när matchen väl kom igång - ja, då var taggarna nästan helt borta. Ett onödigt mål gav Charlo segern och en och annan slokörad GAIF-are lämnade strax före slutsignalen.

Småklubbsfotbollenär i och med denna omgång igång på riktigt. Om nu Gylle misslyckades denna gång kommer man garanterat tillbaka. Behar satte gasen i botten direkt i Holmeja och segern där skrevs till 4-1.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.