Annons

Det hänger på höften för Abelsson

Tre matcher i sträck med obruten försvarslinje har gett tre raka segrar efter uppehållet. Nu hotas kontinuiteten i TFF:s defensiv. Mittbacken Peter Abelsson har haft problem med höften och stod över träningen på fredagen. Lördagens träning avgör om han åker med till Kalmar.
Sport • Publicerad 7 augusti 2010

33-åringen fick en kortisonspruta i torsdags och vilade därför på fredagen.

– Så här dagen efter känns det sämre, men det brukar det göra dagen efter en spruta, säger Peter Abelsson som haft känningar i höften till och från på sistone.

Annons

– Det är någon inflammation i en slemsäck i höften. Det blev värre efter matchen mot Gefle på konstgräset, förklarar Abelsson som mer än gärna vill lira på söndag, smålänning som han är.

– Det är en av årets roligaste bortamatcher, säger Abelsson som är fostrad i Nybro IF och gått många bataljer med lokalkonkurrenten genom åren.

– Det har alltid varit en rivalitet mot Kalmar. Vi låg ju i samma serie i division två 1997. Då var jag med och mötte dem.

Var det aldrig aktuellt att du skulle spela i Kalmar FF?

– Det var lite aktuellt innan jag gick till Trelleborg 1999. Men TFF var mer etablerade i allsvenskan då. Sedan var Alf Westerberg tränare här. Honom hade jag haft i Nybro.

Själv är Abelsson osäker angående spel på söndag. TFF-ledningen är mer hoppfull.

– Vi har en god förhoppning att han ska kunna vara med, säger tränaren Alf Westerberg.

Om inte lär det sannolikt bli Thommie Persson som går in bredvid Toumo Turunen, det finländska mittbacksförvärvet som ännu inte varit med om att förlora i TFF-tröjan.

När det gäller TFF:s försvarsspelare åkte Max Fuxberg på ett nytt bakslag på fredagsträningen. Skadan i baksida lår gjorde sig åter påmind.

– Det är för jäkla tradigt. Jag vet inte hur allvarligt det är men det känns inte bra, säger Max Fuxberg medan han haltade tillbaka till omklädningsrummet.

Annons

Yousef Fakhro besväras för närvarande av känningar i framsida lår och det är osäkert om han åker med när TFF i eftermiddag tar bussen till Kalmar.

Frånvaron av försvarsspelare gjorde att TFF körde med trebackslinje under tvåmålsspelet på träningen. Men ta inte detta som ett omen inför matchen på söndag.

– Absolut inte. Det var länge sedan man funderade i de banorna, säger tränaren Tom Prahl.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons