Annons

"Det är inte acceptabelt"

I går var Dawda Ngum tillbaka i träning med TFF. Mittfältaren som inte dök upp till samlingen inför matchen mot Oskarshamn ber om ursäkt för sitt beteende. TFF bestraffar inte honom och nu vill parterna bara titta framåt.
Sport • Publicerad 5 september 2014
Foto: Foto: Sara Johari

I lördags hade TFF sin viktigaste match hittills för säsongen, när laget skulle möta bottenkollegan Oskarshamn på bortaplan. När laget skulle åka till Smålandskusten kom aldrig Dawda Ngum till samlingen.

Han var missnöjd med att han skulle få sitta på bänken.

Annons

I går var mittfältaren tillbaka i träning. Han ville inte kommentera händelsen till TA-sporten när vi träffade honom efter träningen.

Han sa att han bad om ursäkt och hänvisade till sitt uttalande som han gjorde på klubbens hemsida i går:

– Jag är mycket ångerfull för det som inträffat och ber alla, TFF, lagkamrater, tränare och våra fans, om ursäkt. Den frustration jag hade inom mig togs ut på helt fel sätt och jag hoppas att vi nu kan lägga detta bakom oss och gå vidare för att fokusera på fotbollen, säger Dawda Ngum.

Klubbdirektören Mattias Kronvall, som inte ville kommentera händelsen för TA i måndags, har haft möte med spelaren och nu vill båda parter blicka framåt.

– Jag ville inte kommentera ärendet innan vi haft våra interna möten först. Dawda har bett om ursäkt för sitt agerande. Han har förstått att han har gjort fel, men besvikelsen tog överhand för honom, säger Mattias Kronvall.

Är det acceptabelt att utebli från en match utan att ange skäl?

– Absolut inte. Det är inte acceptabelt. I vår förening har man ett ansvar mot sig själv, för klubben, för lagkamraterna och mot supportrarna.

Men ni delar inte ut böter eller liknande?

– Nej. Vi har varit tydliga med att detta inte är acceptabelt och gjort en tydlig markering om vad vi tycker och vad vi förväntar oss av spelarna. Det handlar egentligen om vilket anställningsförfarande som helst, säger Kronvall.

– Vi hoppades att inget sådant här skulle inträffa, nu inträffade det och nu har vi snackat oss igenom det och rett ut det. Nu vill vi bara blicka framåt, fortsätter Kronvall.

Annons

TFF-tränaren Hannu Sirviö vill också bara se framåt.

– Det här var en missnöjesyttring som var ett väldigt dumt sätt att visa det på. Men han har förstått allvaret i det och han har bett om ursäkt så nu vill vi blicka framåt. Vi har nio viktiga matcher framför oss då har vi inte tid att ägna kraft åt sådant här, säger Hannu Sirviö.

Är han med i truppen till söndagens match mot Qviding?

– Han är tillgänglig för spel. Det är inget som hindrar honom från spel, han har samma möjligheter som alla andra att få spela i och med att han vill titta framåt och är positiv och glad nu. Men sen har han ju missat träningar denna vecka, vi får se efter lördagens träning, säger Sirviö.

Louise Löfgren
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons