Derbykungarna tog ny seger

Det är inget snack om saken – oavsett hur serietabellen till sist kommer att se ut – spelarna i FC Trelleborg är derbykungarna i stan och i går fullbordade FCT den förlustfria derbyraden via 2–1 (1–0) mot Pelister.
Sport • Publicerad 27 augusti 2010

TRELLEBORG. Tre lokala lag i samma serie och därmed sex ovissa derbyn – det brukar innebära att lagen tar poäng från varandra till höger och vänster men det har inte gällt FCT. Laget har uppträtt stabilt och enda poängförlusten kom borta mot IFK.

I går fanns 210 åskådare på plats och dessa kunde njuta av både spännande och fin fotboll i kombination med en helt underbar augustikväll. Efter dagar fyllda med blåst var det närmast vindstilla och frågan är, om Ymorvallens gräsmatta varit bättre än nu, så förutsättningarna var de allra bästa.

De individuella prestationerna stod redan från början i fokus och och i Pelister handlade väldigt mycket om nye Lucian da Silva, Edison Mulaj och målvakten Aleksandar Cvetkovski. Lucian och Edison briljerade med sina dribblingskonster, även om effektiviteten emellanåt väl kan diskuteras och Aleksandar stod för många kvalificerade räddningar. Bäst minns man hans reflexräddning på Adam Weiszewskis knallskott i andra halvlek samt några stabila utboxningar.

Nämnde Adam var kanske FCT:s allra nyttigaste spelare i går. Alltid spelbar och en spelare som hela tiden kräver bevakning, ett stort självförtroende, en duktig dribbler och med ett bra skott. Det fanns fler duktiga spelare som stod i fokus i FCT och de båda stopprarna, Christian Ahlström och Tobias Hansson, var suveräna i sina roller.

Dessutom blev båda målskyttar, där Christian rakade in 1–0 efter 24 minuter på framspelning av ”Tobbe” och där denne sedan avgjorde matchen via målet till 2–1 – med tio minuter kvar. Det var efter hörna och Tobbe nickade in målet. Däremellan hade Pelister kvitterat till 1–1 genom Edison Mulaj strax efter pausen.

– Det är fifty-fifty vilket lag som ska vinna. Periodvis var det Pelisters match men vi avgör ju på en fast situation och där är vi väldigt starka. Härligt att få utdelning, menar FCT-tränaren Christian Lind.

I Pelisterlägret var besvikelsen stor och efter kvitteringen fanns förhoppningar om både en och tre poäng.

– Det är bara att gratulera FCT och hoppas de går upp. Vi har väl inte den rätta turen och så är det bara, summerar Pande Pasarikovski i Pelisterledningen direkt efter matchen.