Annons

Derbyhjältarna om sina första allsvenska mål

Ett derby är aldrig ett derby utan en hjälte. I går hade TFF två: Jimmie Augustsson och Michael Mensah. "Väldigt skönt att få göra sitt första allsvenska mål i ett derby, inför så mycket folk", sa Jimmie.
Sport • Publicerad 23 april 2007
Dubbel glädje! TFF-anfallaren Michael Mensah har just svarat för 2– 0 i derbyt mot MFF. "Det här ger oss självförtroende framöver", sa Mike efter 2– 1-segern.BILD: TOMAS NYBERG
Dubbel glädje! TFF-anfallaren Michael Mensah har just svarat för 2– 0 i derbyt mot MFF. "Det här ger oss självförtroende framöver", sa Mike efter 2– 1-segern.BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Efter 2– 1 mot Malmö FF var det idel leenden och skratt i TFF:s omklädningsrum. Två spelare var extra omsvärmade: Jimmie Augustsson och Michael Mensah – målskyttarna som just sänkt guld-favoriten MFF.

Hjältestatusen blir inte mindre av att det var deras första mål i allsvenskan någonsin.

Annons

– Nu har jag mitt namn med i protokollet, sa Michael Mensah och lättnaden hos honom gick inte att ta miste på.

Men det var Jimmie Augustsson som inledde målskyttet.

Mattias Thylanders passning skar igenom MFF:s centrallinje. Jimmie skarvade till Björn Westerblad som mötte upp och hittade in till Erik Sundin. Malmö-keepern Jonas Sandqvist avvärjde men bollen hamnade framför Jimmie Augustsson.

– Jag såg att det var många spelare mellan mig och målet. Därför valde jag att lobba.

Bollen hittade nätet och frälste hälften av de 9 045 åskådarna på plats. 1– 0 i 32:a minuten följdes upp av Michael Mensahs mål tio minuter senare.

En kontring modell snabb och effektiv som iscensattes av Dennis Melander.

– Våra omställningar fick en att bli tårögd, sa Conny Karlsson – tränaren som hyllade Dennis Melanders kyla.

– Han tog tid på sig. Det är ju meningslöst att slå en tidig passning i det läget. På så sätt har Dennis vuxit. Nu slog han en lysande passning till Mike.

Då hade Michael Mensah sett till att få det utrymme han behövde.

Han sprang mot höger och fick med sig både högerbacken Ulrich Vinzents och mittbacken Anders Andersson. När passningen nådde fram hade Mike autostrada mot målet.

Annons

– En back borde ha stannat, nu fick jag tillräckligt med utrymme. Jag ville haft bollen rakare mot målet eftersom jag ville avsluta med högern. Nu fick jag den en aning för långt ut och då tänkte jag: varför inte?

Vänsterskottet mot bortre gaveln och bollen smet under Jonas Sandqvists utsträckta händer. Även om hans fingrar stoppade upp bollen en aning, var farten tillräcklig för att den skulle hinna över mållinjen. Michael Mensahs mål blev matchavgörande. MFF reducerade, men lyckades inte skapa tillräckligt för att få med sig en poäng.

– Jag tycker att segern var fullt rättvis. Spelmässigt har vi fått en bra start av allsvenskan och fyra poäng är helt okej, sa Jimmie Augustsson.

En seger mot Malmö FF ger eko i Fotbollssverige.

– Det här ger oss självförtroende framöver, sa Michael Mensah.

– Vi gick in med inställningen att vi inte skulle förlora den här matchen. Vi var bestämda redan från början och det gav resultat.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons