Derbydramatik ända till slutet

Förra derbyt slutade med seger med 8-4 i Palmstadens favör. I Vellinge sporthall på söndagen såg Gårdarike ut att vara det starkare laget, men möjligen kunde trelleborgstjejerna ta med sig en poäng hem.
Sport • Publicerad 26 januari 2003

Där har ni bilden av det jämna derbyt. En bild som stämde fram till sju sekunder före slutsignalen då Palmstadens speciella måltjuv fick bollen i nät efter ett rappt skott. - Jag är trött men jätteglad, sade Madelene Rengbo sedan hon konstaterat att hennes lag återigen visat sig vara starkast i sydväst. - Naturligtvis är det extra skönt att avgöra ett derby. Lagom att göra segermålet med sju sekunder kvar att spela, det räcker så, sade "Madde" och log med hela ansiktet. Lagen följdes åt matchen igenom.5-5 av Madelene Rengbo var resultatet av ett mycket vackert och snabbt anfall. I det läget, efter knappt halva perioden, kändes det som att lagen skull dela på poängen. Gårdarike låg på för ett ledningsmål och gjorde 6-5 med åtta minuter kvar. Tungt naturligtvis, men hastigt och lustigt hamnade bollen bakom Gårdarikes målvakt igen. Klockan stod på 18.20 och Sofia Hansson hade just slagit ett frislag från halva plan och bollen seglade in i nätet. Tjugo sekunder från slutet hade Madelene Rengbo ett jätteskott som målvakten parerade. Hon fick chansen igen och då blev det utdelning. Vilt jubel i Palmstaden, deppigt värre i Gårdarike Mål, Gårdarike: Tina Stark 3, Annika Zaar, Anna Carlsson, Sofia Nörmark Palmstaden: Madelene Rengbo 4, Sofia Gren, Linda Svensson, Sofia Hansson