Annons

Derby utan gnista

I Söderslättshallen drabbade Stavsten samman med Lugi. Ett hett derby i allsvenskan? Nej, snarare en avslagen tillställning som Dalibor Doder avgjorde fem minuter före paus. Matchen saknade kamp, intensitet och vilja. Konstigt, inte minst då Stavsten har fyra spelare och en tränare med förflutet i lundaklubben.
Sport • Publicerad 21 mars 2003

- Vi saknar inställning, har inget jävlar anamma och har ingen glädje i vårt spel. Det är för bedrövligt, dundrar Stavstenstränaren Christian "Mini" Åkerman efter 23-32 (11-16). - Vi var tillbaka i samma banor som vi hade i matcherna innan vi mötte Guif. Inställningsmässigt var det en ren katastrof. Stavsten inledde bra och var så när i kontakt med Lugi. Men 6-7 blev till 6-10 sedan Dalibor Doder showat med ett par snygga nummer. Stavsten gjorde två raka men Doder var på spelhumör och Lugi ryckte till 8-13. Vid ett par tillfällen i matchen valde Mini att punktmarkera spelfördelaren. - Tanken var att vi skulle komma in i matchen igen, men även om Dalibor försvann kom andra in och fick glänsa. Det kvittar vad man försöker när man inte får någon reaktion från sina spelare, säger Mini. Trots den dåliga inställningen kunde hemmalaget mycket väl ha hotat Lugi. Men två straffmissar, fyra träffar i virket och flera missar i gyllene lägen bara i den första halvleken hindrade matchen från att bli riktigt jämn. - Vi kom till bra lägen för avslut men säljer oss för billigt mot Fredrik Andersson. Han är en hyfsad målvakt men vi gör honom bra och vi skjuter för snålt. Defensivt låter vi Lugi komma in på sex och sju meter och ta avslut, även om de är i anfall ska vi kunna styra dem.

Lisa Södergren lisa.sodergren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons