Annons

Denis imponerad av Petar Misovksi

Sport • Publicerad 18 november 2006

Denis Bahtijarevic blev glatt överraskad när han fick höra Misovskis namn som nyförvärv i IFK Trelleborg. Handbollsbekantskapen har flera år på nacken

– Jag har mött honom en del gånger, både med landslaget och när vi spelade med Guif i cupvinnarcupen 1996. En väldigt bra målvakt, säger IFK:s högersexa.

Annons

Med Misovski i målet räknar Denis med att IFK kommer att stiga en klass.

– Mycket beror förstås på vilken form han är i och hur snabbt han kommer in i laget. Det är en stabil målvakt, ingen superstjärna, men väldigt stabil, och så är han landslagsman. Det är inte ofta det kommer en landslagsman till Trelleborg.

Bahtijarevic är förvånad att IFK lyckades knyta till sig en spelare av sådan dignitet mitt i säsongen.

– Antingen är det tur eller också väldigt bra jobb av styrelsen. Det brukar vara svårt att hitta så bra spelare mitt under säsongen, och att få dem till Sverige är ännu svårare eftersom klubbarna inte betalar lika mycket som i många andra länder.

Hur är Petar Misovski som målvakt?

– Han är en typisk "jugge-målvakt". Han står där han ska och jobbar mycket med reflexer.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons