Annons

Denis borta ytterligare en match

Sport • Publicerad 30 november 2007

- Jag var hos en specialist i Malmö under fredagen och fick då reda på att det handlar om en starkt inflammerad slemsäck i ena knä't. Jag fick en cortisonspruta och fick besked att jag eventuellt ska kunna vara med mot Helsingborg här hemma på onsdag, menar Denis under iFK-träningen i går.

Egentligen ville läkaren att Denis helt skulle avstå aktiviteter under en hel vecka men till sist trodde han att fem dagar skulle räcka.

Annons

- Jag kan bara inte vara borta längre och jag hoppas det håller, fortsätter Denis.

I övrigt ser IFK-läget i stort ut så här, när det gäller spelare utanför laget:

Andreas Göransson fanns inte med senast mot Alingsås och har jobbat i Katrineholm de senaste dagarna:

- Jag kör hem under fredagskvällen för att kunna träna lördag morgon. Sedan hoppas jag, så klart, komma med i laget mot Helsingborg.

IFK-ledningen har här varit införstådd med att Andreas från och till inte kan träna fullt ut.

Andrija Adzic var med på träningen och kände sig för men ännu är han inte helt kvitt tumskadan:

- Nej, det kommer att dröja ytterligare några veckor och ännu så länge har jag inte alls full rörlighet i tummen.

Kenny Ekman - som haft stora problem med ena hälsenan - är också på väg tillbaka:

- Jag tror jag bara behöver vila ytterligare en vecka, sedan hoppas jag kunna köra för fullt igen.

Med tanke på Andreas Göranssons engagemang på jobbsidan utanför Trelleborg aktualiserades "målvaktsfrågan" bredvid planen i går. Fjorårsräddaren i nöden; makedoniern Petar Misovski, kom på tal och där kunde Denis Bahtijarevic meddela följande:

Annons

- Petar är sugen på att komma hit igen men just nu är han på Island och tränar med något lag.

I nuläget finns dock ingen plats för Misovski i IFK - åtminstone inte om man samtidigt vill utnyttja Andrija Adzic och Mirko Stojanovic. "Utanför EU-kvoten" är därmed nämligen fylld.

Kim Johansson har tillhört en av IFK:s bästa spelare så här långt. Helt "grym" i Halmstad mot Drott men lite i skymundan senast.

- Mot Drott gjorde jag kanske min bästa match någonsin. Senast spealde ju Andreas nästan nonstop i anfallet och jag bara i försvaret. Ibland följde jag med upp på niometer men då blev det oftast stressat och allt sammantaget bidrar väl till att jag bara gjorde ett mål mot Alingsås.

När det gäller söndagens motståndare; O/V Helsingborg, säger Kim Johansson så här - efter att ha sett en videoupptagning innan träningspasset:

- Vi är bättre på minst sex av sju poster och vi ska bara vinna!

Sigge Hansson

Denis Bahtijarevic har spelat halvskadad nästan hela hösten och tvingades avstå helt senast mot Alingsås. Nu har han fått ordentligt läkarbesked och h
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons