Annons

Demonstration för bättre tider

I somras splittrades Trelleborgs Simsällskap när Trelleborg Kappsim bildades. Men TKS har drabbats av ett problem " träningstiderna är för få. I helgen demonstrerade de aktiva mot kommunens hantering.
Sport • Publicerad 9 september 2004
I lördags demonstrerade nybildade Trelleborg Kappsim mot usla träningsmöjligheter utanför Badhuset. Badhuschefen Jon Norén, ansvarig för schemat i bassängerna, säger att han följer reglerna. @08 Bildbyline:BILD: Jonas Gustafsson
I lördags demonstrerade nybildade Trelleborg Kappsim mot usla träningsmöjligheter utanför Badhuset. Badhuschefen Jon Norén, ansvarig för schemat i bassängerna, säger att han följer reglerna. @08 Bildbyline:BILD: Jonas GustafssonFoto: 

I många idrottsföreningar finns det en bra relation till Trelleborgs kommunpolitiker och förvaltning. I andra gror missnöjet.

Längst har nystartade Trelleborg Kappsim gått, som i lördags demonstrerade i Badhuset mot hanteringen av träningstider.

Annons

" Fritid Trelleborg och badhuschefen har tydligen kommit överens om att inte ge oss tider. De få tider vi fått är mellan åtta och tio på kvällen, men det är omöjliga tider för de yngre. Det finns tydligen inget intresse för att tillgodose våra krav, sa ordföranden i TKS, Roland Olsson i samband med demonstrationen

Irritationen bygger bland annat på det faktum att antalet simmare i Trelleborg är det samma som tidigare, de är bara uppdelade i två simklubbar.

" Vi har ingen intention att förstöra för TSS, tvärtom vill vi ju samarbeta. Vi ser fram emot ett positivt samarbete, sa Roland Olsson och nämnde till exempel arrangemang av tävlingar.

Enligt TKS-ordföranden är det av största vikt att frågan om träningstider löses omedelbart. Annars tvingas simmarna lämna Trelleborg för klubbar i Malmö eller Vellinge, eller än värre " de kan tvingas sluta helt.

Roland Olsson är mäkta irriterad på badhuschefen Jon Norén som han anser gör allt för att hindra TKS tillträde i bassängen. "Det är bättre banorna står tomma än att ni använder dem", ska Jon Norén ha sagt till Roland.

" Så dumt. Jag har aldrig sagt något sådant. Det är ren lögn, kontrar Jon Norén när han konfronteras med uppgiften.

" Göran Ling (fritidsförvaltningens chef) och jag hade ett möte med Roland Olsson och Morgan Thulin (vice ordförande i TKS) och då klargjorde vi vilka regler som gäller. Enligt Jon Norén följer han gällande regler.

" Allmänheten har tider och de kan jag inte röra. TSS har tider och de kan jag inte heller röra. Men jag har sagt till TSS att om de har tider som de inte använder så är de skyldiga att rapportera in det till mig.

För TSS är det som inträffat också en förändring. Uppemot 30 simmare har lämnat klubben, många av dem i B-gruppen.

Jan Norén anser att hänsyn måste tas till TSS, att klubben måste ges möjlighet till omorganisation vad gäller vilka grupper som ska träna när. Om TSS inte utnyttjar en tid, kan den ges till TKS.

Annons

Hur ser du på att aktiva går ut och demonstrerar på det här sättet?

" Jag förstår att de kämpar för sin sak, men jag kan inte trolla med knäna.

" De styrande i TKS har ju ett förflutet i TSS och de vet att TSS inte har möjlighet att släppa tider, säger Jan Norén. Således är TKS beroende av hur TSS agerar. Men TSS är inte i färd med att släppa bantider " tvärtom.

" Vi kan inte släppa några banor. Vi har ambitionen att expandera och när det fylls på med simmare kan vi inte ge bort några träningstider. Då har vi bundit ris åt egen rygg, säger TSS-tränaren Sven-Bertil Mattsson.

Bebbe Mattsson medger att det för tillfället finns färre antal simmare, farmför allt i den så kallade B-gruppen, men att antalet hela tiden fylls på, även om det kan dröja till nästa termin innan klubben är i kapp.

" TSS har hela tiden arbetat för att få bättre möjlighet till träning och vi behöver mer plats framöver.

Hur ser du på situationen med simmare som inte kan träna ordentligt?

" Det är synd om barnen, det är ju de som drabbas. Om de önskar är de välkomna tillbaks till TSS.

Jonas Gustafsson

Martin Falkenby

Simning TRELLEBORG
Simning TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons