Annons

Demir klar för Brann

TFF blir av med sin U21-stjärna. Erdin Demir skrev på tisdagskvällen på för SK Brann.
Sport • Publicerad 6 december 2011
Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

– Jag är väldigt glad. Det här är ett väldigt bra steg för mig, säger Demir till TA-sporten.

I gårdagens tidningavslöjade TA-sporten att affären var nära. Samma dag blev affären klar.

Annons

– Det har varit en intensiv dag med läkarundersökning och förhandlingar. Men nu får jag äntligen sätta mig och äta middag, säger Erdin Demir när TA når honom på tisdagskvällen.

Och det är en sprudlande glad, om än lite trött, 21-åring som pratar.

– Fotbollen här i Bergen är väldigt stor. Folk är som galna i Brann. Jag kommer till en stor klubb i en stor stad och det är en klubb som vill framåt.

Brann gjorde tidigt klart för Erdin Demir att han var spelaren som de ville ha. För Erdin Demir var det bara att hoppas att klubbarna skulle komma överens. Enligt norska uppgifter betalar Brann runt tre miljoner svenska kronor för att köpa loss honom från kontraktet med TFF.

Själv signerade Erdin Demir ett fyraårskontrakt.

Djurgården fanns med i diskussionerna, något annat konkret intresse fanns inte.

– Det var klubbar i Turkiet som var intresserade, men på den nivån tar det längre tid och jag ville få det här klart så fort som möjligt.

– Jag vill spela några år till på den här nivån och sedan förhoppningsvis gå vidare. Norsk fotboll är kanske inte på högre nivå än den svenska men jag kommer till en toppklubb.

När TFF åkte ur allsvenskan blev det avgörande för Erdin Demir. Han ville spela kvar på allsvensk nivå.

– Om vi inte hade åkt ur så hade jag varit kvar. Trelleborg kommer alltid att betyda mycket för mig, det var där jag fick min fina utveckling och där jag fick mitt stora genombrott.

Annons

Du var kritisk till att TFF ville ha så mycket pengar för dig. Hur ser du på det nu?

– Det var inga hard feelings. Jag tyckte bara att prislappen (sju miljoner kronor) var orimlig. Jag hade bara en säsong i allsvenskan bakom mig.

Hur ser du på din utveckling?

– Det har nästan blivit för bra. Allt har gått snabbt för mig. Det här är en liten dröm som slår in.

Erdin Demir var nära ett kontrakt med Nordsjälland redan 2008. Då, när han spelade med Malmö FF, bröt han benet på två ställen. Proffsdrömmen sprack.

– Jag var i princip klar. Men så fick jag ta ett mellansteg (med Limhamn-Bunkeflo). Med facit i hand blev allting bra.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons