Annons

Delad pott på Vångavallen

Derbyt mellan IFK och FCT blev till just ett typiskt derby med snålt om målchanser, en och annan tuff duell och lika i målprotokollet. 1–1 (1–0) slutade matchen.
Sport • Publicerad 29 maj 2010
Här ville FCT ha straff och nog ser det ut som om IFK-målvakten Robert Odelstig omfamnar Andreas Lewitz, eller...? Derbyt mellan IFK och FCT slutade 1–1.
Här ville FCT ha straff och nog ser det ut som om IFK-målvakten Robert Odelstig omfamnar Andreas Lewitz, eller...? Derbyt mellan IFK och FCT slutade 1–1.Foto: 

Matchen hade knappt mer än börjat, förrän det hettade till och redan i åttonde matchminuten blåste domaren, Niklas Andersson, straff till hemmalaget. Från läktarhåll såg straffen väldigt tveksam ut, där FCT:s Robin Persson såg ut att mer kollidera med Fadi El Hage än att medvetet fälla honom.

Straffsparken satte Martin Nordbladh säkert i Patrik Eklunds högra burgavel och IFK-arna jublade ikapp med Martin efter 1–0. Så trodde nog de allra flesta på hela Vångavallen men när IFK-jublet nästan tagit sltu – ja, då dömde domare Andersson om straffen. Martin sköt bollen precis som första gången längs marken men denna gång aningen längre åt vänster och det räckte för att bollen skulle träffa Patrik Eklunds högra stolprot i stället för att ta vägen in i burgaveln som innan.

Annons

– Hur ofta är det egentligen en domare dömer om en straffspark? Kan tänka mig att lika många fötter var på linjen vid andra straffen som vid första, menar IFK-tränaren Jimmi Olsson efter matchen.

Första 20 minuterna var IFK:s ochnästa chans kom när Fredrik Jönsson träffade ribban två minuter efter straffdramat. Returen hade Modou Jagne chansen att sätta men sköt okoncentrerat utanför målet. IFK-arna gav sig dock inte och målet skulle också komma. Ytterligare tre minuter fram kom Mounir Fakhro springande mot IFK-målet och efter ett par dribblingar sköt Mounir elegant i farten och bollen satt också bombsäkert på exakt samma ställe där Martin Nordbladh satte första straffen.

Resten av halvleken blev ganska avslagen men FCT tog ändå över spelet mer och mer – utan att dock skapa de där riktigt heta målchanserna. Vid ett tillfälle ville Andreas lewitz ha straff och det var när IFK-målvakten Robert Odelstig omfamnade honom för att försöka nå bollen. Frågan är, om inte den straffsituationen var hetare än den som tidigare gav IFK straffen...?

Andra halvleken ägdes bollen mestadels av FCT men man hade fortfarande väldigt svårt att komma till direkta avslut. Det krävdes också en fast situation för att målet till 1–1 skulle komma och det var Toni Bahtiri som elegant slog in en frispark direkt i mål med kvarten kvar.

– Leder man så pass länge in i matchen är man så klart besviken efteråt men det var väl kanske ändå ganska rättvist, menar Jimmi Olsson efteråt.

Jimmi saknade Emir Rozajac och Carl Tomaszewski och även om Martin Nordbladh tvingades utgå mot slutet på grund av en skada, så är han säkert med i nästa match igen.

– Det handlar om en stukning i foten, förtydligar Martin själv skadan, när han linkar in i omklädningsrummet.

Jimmi hinner även meddela att IFK lånat Robin Jakobsson från TFF men att han för tillfället också är skadad.

– Sett till matchens sista 30 minuter tror jag inte slutsignalen kunde komma fort nog för IFK-arna men med distans till hela matchen är det nog rättvist med 1–1 ändå, analyserar FCT-tränaren Christian Lind.

I övrigt finns följande att notera från småklubbsvärlden på Söderslätt:

Annons

Division 5 Sydvästra:

Vellinge–Skabersjö 2–3 (2–0)

Skanör/Falsterbo–Croatia 3–0 (3–0)

Division 6 Södra

Janstorp–Västra Ingelstad 4–4 (0–2)

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons