Annons

Defensiven – ett huvudbry för Prahl

Inför säsongen satsade TFF på att förstärka offensiven. Nu är det dags för defensiva tillskott enligt Tom Prahl. ”Det är allas vår önskan”, säger TFF-tränaren.
Sport • Publicerad 12 juni 2009
Foto: 
Tom Prahl under torsdagens träning.
Tom Prahl under torsdagens träning.Foto: 

TRELLEBORG. Efter drygt en veckas semester är TFF-spelarna i gång igen. Fotbollsträning på Vångavallen följdes upp av brottnings- och styrketräning i Söderslättshallen under torsdagen. Stämningen var på topp och gliringarna mellan spelarna många. Efter en timmes styrketräning och många flämtande andetag undrade Kristian Haynes lite kaxigt om det inte var någon som tränat under ledigheten.

– Jo vi körde ju faktiskt brännboll i lördags, svarade Fredrik Jensen glatt.

Annons

Truppen var intakt med undantag från Rasmus Bengtsson (på U21-läger) och Viktor Noring (på P90-landslagsuppdrag). Några provspelare dök alltså inte upp.

– Nej i nuläget har vi inga på gång förutom Adam Watts som kan dyka upp igen, säger Tom Prahl.

Fulhams Adam Watts var i Trelleborg i början av juni men skadade sig då direkt. Nu kan mittbacken snart vara på plats igen.

– Med Mattias Nylunds skada och Rasmus Bengtsson som försvinner så har vi en brist i försvaret både numerärt och i kvalité.

Vill ni förstärka utifrån?

– Det är allas vår önskan men vi kan inte bara ta in någon för att vi ska, säger Tom Prahl.

Blir det ingen framtid för Adam Watts i TFF räknar Tom Prahl med att behöva pussla ihop en ny försvarslinje med truppens befintliga spelare. Något Kristian Haynes inte ser någon fara med.

– Vi ska inte vara rädda för att lösa det internt. Det handlar om att lära oss organisationen och hur det funkar där bak. Och så måste någon annan kliva fram och ta ett större ansvar, säger Haynes.

Både Tom Prahl och Kristian Haynes är nöjda med TFF:s utgångsläge inför den allsvenska omstarten. Att tala om någon topplacering i allsvenskan är de dock försiktiga med.

– Först och främst ska vi plocka poäng och utveckla spelet vi har. Vi måste även fortsätta jobba med passningsspelet som måste bli mycket bättre, säger Tom Prahl.

– Vi vill inte släppa det här nu när vi byggt upp det. Vi ska aldrig känna oss nöjda och alla är sugna i laget. Men vi får ta en match i taget och spela bra fotboll. Vi måste ha en ödmjuk inställning under hösten, vi vet att vi har det i oss och det är ingen slump att vi ligger femma, säger Kristian Haynes.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons