Annons

De drömmer om att få speltid

En tycker att han blev petad på felaktiga grunder. En väntar förgäves på sin chans. Gemensamt är att både Fredrik Persson och Calle Wachtmeister drömmer om att få stå en match.
Sport • Publicerad 11 augusti 2012

I de fem första matcherna denna säsong stod Fredrik Persson i TFF:s mål. Men till matchen mot Varberg gav TFF-ledningen Zlatan Azinovic chansen. Sedan dess har Fredrik Fritz Persson varit förpassad till avbytarbänken.

– Jag är fruktansvärt besviken. Att jag blev petad var som en kniv i ryggen. Petningen kom från tomma intet. Det är skitjobbigt för tillfället, säger den rutinerade målvakten.

Annons

– Jag hade förstått om jag hade spelat dåligt, men jag tyckte att jag spelade bra i de fem matcherna jag stod. Sedan blev jag petad utan ordentlig anledning.

Fick du ingen förklaring?

– Jo, men det är en förklaring jag inte kan förstå.

Fredrik Persson har gjort 115 tävlingsmatcher för TFF sedan han kom till klubben 2000 från Staffanstorps Gif.

– Det är jobbigt att inte få matchträning. Det är på matcherna du utvecklas som målvakt.

Vill du bli utlånad?

– Jag har familjen här, i så fall måste jag hitta något i närheten, men det är mycket som ska klaffa. Men det är inget som är aktuellt för mig nu, att bli utlånad är inget jag själv tänker ta upp aktivt.

Tror du dina chanser ökar när Viktor Noring kommer tillbaka?

– Jag är rädd för att de inte gör det. Det återstår att se hur de tänker. Jag hoppas att de bedömer det efter träningar och matcher, säger Fredrik Persson.

Ännu längre från att få spela är tredjemålvakten Calle Wachtmeister. Han har inte spelat en match sedan 19 oktober förra året, då TFF:s B-lag mötte Djurgården i kvartsfinalen U21-slutspelet.

Annons

– Jag har känt att jag varit värd en chans. Jag kan inte bevisa på träningarna vad jag kan på samma sätt som i matcher, säger Wachtmeister.

Att TFF inte har något lag i U21-serien i år har påverkat Calle Wachtmeister. Han har inte spelat en enda match, inte en enda minut denna säsong.

– Antagligen hade jag fått något matchtillfälle då men truppen har inte hållit för ett B-lag i år nu när vi bantat truppen.

Inte ens i någon av träningsmatcherna i år har han fått chansen.

– Jag skulle spela mot Nästved men då blev jag sjuk. De ville matcha in Zlatan och Fritz (Fredrik Persson).

Wachtmeisters kontrakt går ut efter denna säsong.

– Händer det inget radikalt funderar jag på att börja plugga. Jag är sugen på att börja på Handels i Stockholm.

Tänker du sluta med fotbollen då?

– Det kan vara svårt att kombinera med studier, men någon klubb kanske jag hittar, jag får se.

– Man kommer till en viss gräns då man frågar sig om det är värt att lägga ner så mycket tid som man gör på något när resultatet är ovisst, Men så är fotbollen, säger Wachtmeister.

Annons

Det har bara blivit två A-lagsmatcher i tävlingssammanhang för honom sedan han kom till TFF 2006.

Har du utvecklats i år?

– Det här året känns som man stagnerat lite. Jag förbättrar småsaker hela tiden, men det handlar mycket om självförtroende och det får man när man spelar matcher.

Kan du tänka dig att bli utlånad resten av säsongen?

– Det beror på vilken klubb det är. Jag är inte sugen på att gå ner i divisionerna, säger Wachtmeister, och fortsätter:

– Jag trivs bra i klubben. Det är ett extremt skönt gäng, vi är som en familj.

Cecilia Isberg
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons