Annons

Danskt stopp av biljettförsäljning

Sport • Publicerad 4 juni 2007

Biljettförsäljningen till EM-kvalmatchen mellan Danmark och Liechtenstein i Parken i Köpenhamn den 12 september avbryts tillfälligt. Och försäljningen till matchen mot Spanien den 13 oktober startar inte på fredag som planerat.

Orsaken är förstås händelsen som ledde till att domaren Herbert Fandel avbröt matchen mot Sverige i lördags, sedan en åskådare rusat in och hotat honom en minut före full tid.

Annons

"Eftersom det europeiska fotbollsförbundet Uefa arbetar med en rad sanktionsmöjligheter för arrangörer av matcher, som avbryts på grund av otillräckliga säkerhetsanordningar, har DBU valt att inte sälja ytterligare biljetter till matchen mot Liechtenstein" skriver det danska fotbollsförbundet DBU på sin hemsida.

Sedan april har man sålt 18200 biljetter.

"Om Uefa beslutar att matchen mot Liechtenstein ska spelas som planerat återupptas försäljningen. Om Uefa beslutar att matchen mot Liechtenstein ska omfattas av sanktioner, får de som har köpt biljetter naturligtvis tillbaka pengarna." (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons