Danskarna "återerövrar" Falsterbo

Vid en titt i prislistorna förstår man att danskarna är på god väg att "återerövra" Falsterbo. För flera hundra år sedan var det danskt på bred front här nere - nu handlar det om hästsport men både hoppning och dressyr!
Sport • Publicerad 6 juli 2004

De danska sexårshästarna var bäst och härifrån lyckades man få med fem hästar till finalen. Bäst lyckades Sören Möller Nielsen med Bögegårdens Apollo på en fin sjundeplats. Ännu bättre gick det dock för Sören Möller Nielsen och femåringarna, där han lotsade Bögegårdens Quattro till final som delad etta. Han delade förstaplatsen med bland andra Sören Knudsen och Ann Langgard - så visst var det danskt i toppen alltid! Bland sydsvenskar gick det allmänt bra för Flyingeekipagen, där Agnetha Lindelöw på Voice, Peter Eriksson på Emmerton 1024, Erika Lickhammer på Candide samt Jens Fredricson på VDL Casa Grande gick till final för sexåringar. Piia Pantsu och Gibson kompletterade som finalekipage bland femåringar och även här kom Jens Fredricson med men då på Santa Cruz VDL. Även Helena FeukLundahl, från Ängelholmsbygdens RF har finalhästar i båda åldersklasserna och bland femåringar finns även klubbkamraten Niklas Arvidsson på Pallas Athena med. Fredrik Linell, från Dagstorpsortens RF på Capricorn, fullbordar Skånes finalekipage, där femåringarnas finalhoppning avgörs på fredag och sexåringarnas på lördag. Även bland de yngre dressyrhästarna fanns danska ekipage på framskjutna placeringar - genom Kristian Als Kristiansen på Iris Elton samt Betina Jäger på Mirabella. Fyra och nia kom danskorna medan segern delades mellan Jan Brink på sin Biggles och tyskan Mikaela Lindh på Feramo K. Båda ekipagen hade exakt samma procentsats vid slutsummeringen!

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.