Danska Nästved blir nästsista TFF-testet

Sport • Publicerad 24 mars 2007

Superligaklubben Bröndby var klassen bättre än TFF och kanske passar Nästved bättre in som TFF-motstånd så här års.

– Jag vet inget om klubben mer än att den ligger i danskarnas motsvarighet till superettan, menar Conny Karlsson efter gårdagens träningspass.

Lite påläst är TFF-tränaren och inför omstarten – uppehållet började i mitten av november – nästa helg ligger Nästved på tredje plats. Division ett leds av Lyngby med 33 poäng, före Sönderjyske 31 och därefter kommer alltså Nästved och man har 29 poäng så här långt. Två lag går upp i superligan men inget får kvala.

Matchen innebär årspremiär för TFF, när det gäller Vångavallen som matcharena men det är C-planen som gäller.

– Alla gräsplanerna är ju fantastiskt fina med tanke på årstiden, menar målvaktstränaren, Jan Ericsson, vid en rundvandring och det är bara att hålla med.

Med ytterligare lite värme finns chansen att premiären mot IFK Göteborg om knappt två veckor kommer att spelas på en helt underbar Vångvallsmatta. Så bra ser det redan ut!

I går tränade TFF, som numera är vanligt, på Östervångsstadions gräsplan och det var allmänt pigga fötter. Nye Olcay Senoglu fortsätter att glädja Conny Karlsson och petade in ett och annat mål.

– Han finns där det luktar mål, menar Conny. Inga nya skador finns att rapportera och det innebär, att endast Axel Käll sysslar med rehab-träning. Hans vadskada är på god väg att läkas. Även Tommie Pehrsson saknas men då handlar det om en efterhängsen bacill som härjat. Den är dock borta ur kroppen och därför är också Tommie på god väg tillbaka.

– Väldigt synd, med tanke på hur fint han var igång, när han insjuknade och han har vairt riktigt sjuk. En sänka som inte var av denna värld, förklarar lagledaren, Krister Törnkvist.

Fredrik Jensen – som gått skadad i sitt ena knä i snart tre veckor – har fått tid för ett artroskopiskt ingrepp på fredag.

– Fredrik Nyqvist på Mas i Malmö kommer då att gå in och titta i knäet och innan dess är det bara dumt att spekulera, menar TFF:s sjukgymnast, Peter Andersson.

TFF-laget mot Nästved ser ut så här:

Fredrik Persson– Dennis Melander, Yousef Fakhro, Linus Malmqvist, Michael Bengtsson– Erik Sundin, Mattias Thylander, Magnus Andersson, Jimmie Augustsson– Michael Mensah, Olcay Senoglu. Avbytare: Christian Fegler, Andreas Wihlborg, Christian Ahlström, Emil Mårtensson, Björn Westerblad, Patrick Nilsson.

– Magnus Andersson är ju inte helt tillbaka efter sin skada men han måste få spela så mycket som möjligt så han kommer ikapp, förklarar Conny laguttagningen.

Av spelarna mot Bröndby saknas Hasan Cetinkaya och anledningen är en aning ansträngda ljumskar.

– Onödigt att chansa, när vi har andrea som kan spela, menar Krister Törnkvist vidare.

Sigge Hansson

Bröndby gav TFF-arna en nyttig lektion häromdagen och i dag väntar nytt danskt motstånd. Denna gång står Nästved Boldklub för motståndet och matchen s
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.