Annons

Danska matcher vässar TFF

Flest danska motståndare – minst antal träningsmatcher. TFF sticker ut inför den allsvenska starten. "Vi har haft bra balans", menar Tom Prahl.
Sport • Publicerad 6 mars 2010

Trelleborg

I dag spelar TFF sin sjätte träningsmatch inför årets allsvenska säsong. Som i tre av de tidigare matcherna är det ett danskt lag som står för motståndet. Något som kan ses som både positivt och negativt.

Annons

– Nackdelen är att de spelar osvenskt men jämför man med att möta lag från superettan så blir det mer fotboll. Det blir bara kamp när man möter lag från superettan, säger Tom Prahl.

I matcherna mot Bröndby, Lyngby och Nordsjälland har TFF mött passningsskickliga spelare. Tempot har varit högt och bollinnehavet mestadels till dansk favör. Även division ett-laget Roskilde väntas bli en tuff värdemätare inför den allsvenska premiären. I förra veckan slog de nämligen Lyngby som TFF förlorade mot i årets första träningsmatch. Andreas Wihlborg som tidigare spelat i Lyngby vet vad som är att vänta.

– Roskilde har fysiskt stora killar och snabba anfallare. De spelar mycket på kontring men de spelar mer svenskt än Lyngby, säger han.

Enligt Tom Prahl finns det ingen tanke bakom den danska övervikten i årets träningsmatcher. Det har mest blivit så menar han. Alf Westerberg ser dock stora fördelar med att söka motståndare på andra sidan sundet.

– Det innebär hög fart tempomässigt, vilket absolut är bra. Sedan har de välutvecklat passningsspel som är bra för oss. Att möta mycket allsvenskt motstånd är på gott och ont, säger Westerberg.

Marcus Pode som tidigare spelat i Nordsjälland håller med om att de danska lagen passar TFF:s uppladdning.

– Man får jaga mer och vi kan få igång vårt försvarsspel. Det är bra träning för oss att hitta rätt i positionerna och så ser vi hur vi vill spela mot bollskickliga lag. Det kan vi ta lärdom av.

När det gäller antalet spelade träningsmatcher inför årets säsong är TFF det allsvenska lag som spelat minst matcher på försäsongen. Fredrik Jensen är en av spelarna som gärna hade sett fler drabbningar.

– För min del hade vi gärna kunnat ha någon till match, det kan vara bra för att spela in rätt startelva, säger TFF-anfallaren.

Tom Prahl tror dock inte att antalet träningsmatcher har någon större relevans i det långa loppet.

– Det har ingen betydelse om man spelat sex, sju eller åtta träningsmatcher. Efter tre omgångar i allsvenskan är alla inne i lunken igen. Vi skulle kunna ha haft en match till innan lägret. Men vi har haft sex och utnyttjat de tillfällena vi haft, det blev den bra balans på träningsmatcherna, säger Tom Prahl.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons