Annons

Danska avslut imponerar i Spanien

Trelleborgs FF laddar inför den allsvenska säsongsstarten med läger i ett behagligt Alfaz del Pi, några mil norr om Benidorm. Ett par kilometer från Medelhavet, upp mot bergen, gör en dansk anfallare allt han kan för att spela till sig ett kontrakt.
Sport • Publicerad 12 mars 2007
TA:s Martin Falkenby och Tomas Nyberg rapporterar från TFFs träningar i Spanien.
TA:s Martin Falkenby och Tomas Nyberg rapporterar från TFFs träningar i Spanien.Foto: 
Bild: Tomas Nyberg
Bild: Tomas NybergFoto: 

TFF har testat flera anfallare på konstgräs i ett vintrigt Anderslöv. Samtliga hamnade i kylan och lämnade klubben utan kontrakt.

Olcay Senoglu har bättre förutsättningar. En veckas träning i Spanien; soligt och varmt och saftig grönt gräs.

Annons

- Helt klart är det bra förutsättningar för honom och helt klart är det bra förutsättningar för oss. Det är i sådan här miljö vi kommer spela under större delen av säsongen. Det är helt perfekt, särskilt om vi jämför med Anderslöv där det som bäst är vindstilla, säger Conny Karlsson.

Frågan är om Olcay, eller "Olli" som han kallas, är tillräckligt het.

- Han ser riktigt bra ut - har bra teknik och bra avslut. Han försöker hela tiden avsluta med ett tillslag. Vi har inte sett om han är tillräckligt snabb men det lär vi göra senare i veckan, säger TFF-tränaren.

Olcay Senoglu tillhör danska Köge, men division ett-klubben har frigjort spelarna från sina kontrakt. 22-åringen berättar att han inte fått lön sedan januari och att tre spelare redan har lämnat klubben.

- För att klara sig vill Köge bli av med de spelare som har bästa lönerna. För min del spelar jag gärna i Trelleborg. Laget vann ettan på ett suveränt sätt, har ett ungt lag och sammanhållningen är kanon. Det är inte många klubbar som har sådan bra stämning, säger Olcay och ler.

Förmiddagspasset är över. De flesta spelarna har värmt upp på det gröna gräset och därefter kört ett fyspass i styrketräningslokalen intill fotbollsplanen.

Olcay tränade avslut tillsammans med juniorerna.

- Jag har bra vänster, är snabb och löper mycket i djupled.

För TFF:s del låter det som att klubben äntligen hittat rätt, men det är alltför tidigt att sia om dansken erbjuds något kontrakt.

TFF-truppen anlände till träningslägret i lördags kväll. Genomförde två pass på söndagen under strålande sol och 20 grader i skuggan.

Annons

Molnen hopade sig under måndagens förmiddagspass, men temperaturen var alltjämt behaglig.

Förutsättningarna kunde knappast ha varit bättre.

- Spelarna kör på inspiration de första dagarna och erfarenheten säger att vi måste ta det lugnt. Ambitionen är att spelarna ska känna sig fräscha när vi kommer hem och därför måste vi vara försiktiga, det är lätt

hänt att de gasar på lite för mycket, säger Conny Karlsson.

- Vi kan inte köra två pass om dagen den här veckan när vi inte gör det under resten av året. Det skulle nästan vara dubbelt så många pass som normalt.

Inför förmiddagspasset saknades en nyckel till bollförrådet. Träningen startade därför inte förrän en kvart efter utsatt tid.

- Om vi kommer igång klockan tio eller kvart över spelar ingen roll. Hade vi varit i La Manga skulle ett annat lag tränat direkt efter oss och det är en stressfaktor. Här sköter vi oss själva.

I Alfaz del Pi stressas det inte. Här är det "mañana" som gällerMartin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons