Annons

Dansk seger i Falsterbo Grand Prix

Det blev inte Sveriges dag när Grand Prix-hoppningen stängde årets Falsterbo Horse Show. Siste svensk med möjligheter att ta sig in bland de elva som gick vidare till andra rundan var Peter Eriksson
Sport • Publicerad 14 juli 2002

Väl ute på banan stod han stilla alldeles för länge och tittade på när funktionärerna placerade bommarna på ett hinder som föregående ryttare rivit. Startsignalen gick, men Eriksson satt kvar. De 45 sekunder varje ekipage har på sig att passera första hindret tickade. Först tiotalet sekunder efter att starttiden gått ut kom ekipaget iväg. Eriksson red i ett rasande tempo, men vad hjälpte det när startmissen renderade honom flera tidsfel. - Jag var rätt ordentligt förbannad när jag red av banan, säger han. Jag fick startsignalen innan hindret var uppbyggt och så brukar det inte gå till. Följden blev att jag forcerade och stressade. Även om jag inte hade rivit något hinder hade jag ju fått åtta fel för tiden. - Hade jag inte rivit något hinder när jag väl var igång med hoppningen hade jag nog lämnat in en protest efteråt, men som situationen blev var det inget att bråka om. Utan svensk medverkan i andra hoppomgången passade istället dansken Thomas Velin och Equest Carnute på att vinna. Thomas Velin har inte varit de stora tävlingarnas man förut. Brukar normalt placera sig någonstans mellan tionde och 20:e plats och tävlar ganska sparsamt. Efter segern passade han på att hylla sin häst, 12-årige hingsten Equest Carnute. Håller honom som en världshoppare. - Han är lättriden och tänker och hoppar själv när jag kommer in på fel avstånd, som vid vattengraven här på banan.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons