Dansk mästare söker lyckan på hemmaplan

Ett bättre försvar står på Palmstadens önskelista. Ola Persson kan vara den man söker. För en vecka sedan avgjorde han den danska elitseriefinalen. Nu funderar han på att återvända – till Trelleborg.
Sport • Publicerad 24 april 2008
Som nybliven dansk mästare provspelade Ola Persson för Palmstaden på onsdag. Bild: Tomas Nyberg
Som nybliven dansk mästare provspelade Ola Persson för Palmstaden på onsdag. Bild: Tomas NybergFoto: 

En satsning på division två kräver förstärkning. Nykomlingen Palmstaden hade i går kallat till provträning där tänkbara nyförvärv fick chans att visa upp sig.

Ola Persson var en av dem. Han är uppväxt i Trelleborg och har spelat fotboll för Höllvikens Gif i division två. De senaste fem åren har han satsat fullt ut på innebandyn - i Danmark.

- Den danska elitserien är nog jämn med division två i Sverige. De bästa lagen skulle nog vara med i toppen. De sämsta skulle nog få det svårt i division tre, säger Ola Persson.

Snart fyllda 30 och med en son på åtta månader känns det rätt att varva ner.

För en vecka sedan blev Ola Persson dansk mästare med Hafnia. Straffläggningen avgjorde han själv genom att sätta det viktiga 7-6-målet.

- Om jag ska skryta kan jag berätta att jag vunnit poängligan för backar tre av fem säsonger, säger Ola Persson. Det är framförallt på backsidan som Palmstaden behöver förstärkning, enligt nye tränaren Henrik Kronholm. Dussinlirare gör sig icke besvär.

-Det ska inte vara några utfyllnadsspelare. Vi behöver en spets.

Att målvakten Gunnar Assab slutat känner han till. Men mycket mer koll än så har "Krona" inte på laget. För en vecka sedan kom han hem från Schweiz, där säsongen i högstaligan slutade med en tredjeplats.

- Jag ser fram emot allt. Det kommer att bli roligt, men mycket jobb också, säger Henrik Kronholm om det nya uppdraget som spelande tränare med ansvar för sponsring.

Försäsongen inleds i juni. Backen Jocke Nilsson är en i truppen.

- Det kan bli hård konkurrens och tufft om platserna. Och det ska det vara. Det kommer att bli en rolig säsong, säger han.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.