Annons

Daniel håller i pappren och Leif i bowlingklotet

I morgon spelas finalen i numera traditionella Ica Maxi Tournament. Med – precis som de senaste åren – är BK Borgens Leif Nilsson. Leif vann turneringen i fjor och han är sugen på att lägga 15 000 nya kronor till potten i fjor.
Sport • Publicerad 10 november 2007
BK Borgens Daniel Nilsson och Leif Nilsson hoppas på fint spel och bra resultat i söndagens finalspel av årets upplaga av Ica Maxi Tournament. @08 Bildbyline:Bild: Sigge Hansson
BK Borgens Daniel Nilsson och Leif Nilsson hoppas på fint spel och bra resultat i söndagens finalspel av årets upplaga av Ica Maxi Tournament. @08 Bildbyline:Bild: Sigge HanssonFoto: 

– För de 15 000 kronorna i fjor köpte jag en dator för, förklarar Leif inför fredagens andra kvalförsök.

Turneringen började redan förra lördagen och varje anmäld bowlare har tre kvalmöjligheter att nå finalen.

Annons

– Jag har slagit en kvalserie och har nått 983 men det kommer inte att räcka, menar Leif.

Bäst fram till fredagskvällen var Borgens Emil Wohlin med 1156. Bästa dam så långt var Emelie Alm med 1040. Emelie – Trelleborgstjejen som gått på bowlinggymnasiet i Nässjö – tävlar numera för Spader Dam i Helsingborg. Ligger Emelie kvar i kvaltoppen inför söndagens finalspel vinner hon 1 000 kronor.

"Goda" pengar

Turneringen är också ganska penningstinn och bland herrarna får både ettan och tvåan i kvalet 1 000 kronor.

– Segraren får alltså 15000 kronor, tvåan 7 500, trean 3 500, fyran 1 500, 5– 8:an 1 000, 9– 16:e 500 och 17– 26:e 350 kronor, förtydligar Daniel Nilsson.

Daniel är sportchef i BK Borgen och han håller ordning på det mesta som har med det administrativa att göra.

– Fram till och med fredag eftermiddag har 119 anmält sig och det är rekord för turneringen. I fjor kom 101 och 2005 113 till start, informerar Daniel.

Eftersom man kan anmäla sig till och med slutkvalet under lördagen kan en eller annan komma till ytterligare men redan nu är Daniel nöjd med startfältet:

– Ja, det ser bra ut. Den mest meriterande är väl Mats Olsson, från elitserieledande Pergamon i Göteborg. Andra elitseriespelare är Paul Broberg och Jörgen Roos, från Elbogen. Även Stefan Nilsson, från Kulladal, är duktig. Sedan finns det också en hel bunke outsiders.

Emil Wohlin är nämnd men en annan Borgenspelare som kommit ordentligt i form de senaste veckorna är Martin Malmberg. Martin spelade även bra i går och fick då 1021. Leif Nilsson inledde som tioåring i BK Syd och det var både mamma och pappa som drog med honom dit.

Annons

– I dag är det bara mamma som spelar, inflikar Leif.

Flickvännen Ann-Sofie är inte "antibowling" men har aldrig spelat. Leif spelar däremot nästan dagligen och han känner stor gemenskap med bowlingen:

– Det blir ofta direkt till hallen från jobbet!

Jobbet som bilmekaniker tar annars mycket tid men inte mer än att Leif även hinner med en andra sport:

– Ja, och jag trivs även med fotbollen i Gylle och där tänker jag fortsätta spela.

Efter söndagens final – som Leif givetvis hoppas återfinnas i – ställer han endast upp i en individuell tävling till i år:

– Ja, och det blir "Super Six" i Malmö i december, avrundar han.

Den andre fjorårsfinalisten, Mats Lunderqvist från Kulladal, ställer inte upp i år och Daniel vet anledningen:

– Ja, Mats spelar samtidigt en annan Super-Six som går i Nyköping. Dagens kvaltävlingar spelas mellan kl 11 och 16 och när det gäller finaldagen, avrundar Daniel Nilsson så här:

– Vi börjar klockan åtta och finalen beräknas börja någon gång kring 16.

Annons

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons