Damerna slog an segertonen i IFK

Inte nog med att herrarna slog RIK i elitserien. Det var damerna som slog an segertonen i IFK Trelleborg på söndagseftermiddagen. Pandora besegrades med 21–19 (9–8) efter säsongens bästa insats.
Sport • Publicerad 8 december 2008
Louise Nyman Nilsson går på skott mot Pandora. Fyra mål kom från hennes händer när IFK-damerna slog serieledaren. Bild: Claes NybergFoto:

Att besegra Pandora är en tung skalp. Ystadslaget kom till Trelleborg som obesegrade serieledare i damtrean.

IFK satte stopp för den nio raka matcher långa sviten. med ett starkt försvarsspel och ett varierat anfallsspel där misstagen minimerades.

– Alla levererar. Vi gör sju kant mål från uppställt spel, då får vi också läge för skyttarna på nio meter, sa tränaren Jimmy Nilsson.

IFK var steget före i målprotokollet under hela andra halvlek. Fyra mål var ledningen som störst. Med två minuter kvar och ledning med två bollar brände IFK en straff.

– Klart det blev lite spännande i slutet, men jag tycker ändå inte det var något snack om saken.

– Första gången vi fick lite ordning på spelet. Det här var en bra match för att vara division tre för damer, tyckte Jimmy Nilsson.

IFK gjorde som övriga lag som mött Pandora under säsongen: punktmarkerade Elin Boström, som har elitserierutin från Skånela.

– Jag vågade inte gå emot det som de andra gjort före oss, sa Jimmy Nilsson med ett flin.

Resultatet blev gott: Boström stannade på ett mål.

Segern gör att IFK är tre poäng bakom Pandora. Serietoppen är jämn där fem lag ryms inom tre poängs marginal.

IFK Trelleborg fullbordade söndagens handbollstrippel när farmarlaget HK Trelleborg slog Lundagård med 37–28 i division tre.