Damerna imponerar när herrarna sviker

Pingvins damer gör mer eller mindre mos av sina motståndare i elitserien och i lördags var det Enköpings damer som fick sig en omgång.
Sport • Publicerad 28 augusti 2006

I Enköping skrevs siffrorna till 12-15 efter hemmaledning med 12-0 i pausen!

Segern imponerar och efter att ha lite försiktigt tagit sikte på elitserien i höst har man – med två omgångar kvar att spela – redan kvalificerat sig för semifinalspelet om SM-medaljerna.

– Sammanhållningen och samarbetet vinner vi på och i dag hade vi inga avbytare men oavsett småblessyrer kämpade alla in i det sista, meddelar Britt Ahlström efter matchen.

Britt var som alltid tongivande och oerhört nyttig i Pingvin och det blev också hon som glädjande kunde avgöra till 12– 15.

Vid 12– 10 och sekunder kvar gjorde nämligen Britt ett lyckat försök. Sådana hade Erica Storkenfeldt och Britts dotter, Minna, dessförinnan lyckats med. Om det nu går som en dans för damerna, så går det trögt för herrarna. På samma spelplan som damerna blev det storstryk mot Enköping, där siffrorna skrevs till nesliga 75-3.

Roger Marcher var den ende poänggöraren för trelleborgarna och det var heller inte mycket tränaren Mark Stacey hade "till försvar" efteråt:

– Nej, det var inte alls bra i dag och ett tag gjorde Enköping försök varje gång man i princip ville!

Mark kunde också olyckligt rapportera om tre skador som följde i spåren av storförlusten och det handlar om Niklas Eriksson, Ted Holmgren och Niklas Bringzén.

På lördag väntar ett nytt tufft dubbelmöte för Pingvin och då åker damer och herrar gemensamt till Stockholm för möte med Exiles där.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.