Annons

Dålig svensk start i simningen

Första svenska simkvällen i vattenkuben blev suckarnas afton. Men både stjärnan Therese Alshammar och förbundskaptenen Thomas Jansson försökte hålla god min.
Sport • Publicerad 9 augusti 2008
Sjöström åkte ut. Bild: Scanpix
Sjöström åkte ut. Bild: ScanpixFoto: 

Det säger inte så där jättemycket inför 50 m, sade Alshammar efter finalmissen i lag.

Det svenska laget på 4x100 m fritt missade final med 1,34 sekunders marginal och slutade elva. Tiden 3.39,23 av kvartetten Ida Marko Varga, Therese Alshammar, Anna-Karin Kammerling och Claire Hedenskog var 1,29 över det svenska rekordet.

Annons

Att lägga till, Sarah Sjöströms miss på 100 m fjäril och bröstsimmaren Jonas Andersson som simmade över sitt personliga rekord på 100 m bröstsim och var långt i från semifinal.

En tung OS-start för Sverige.

Det är livsfarligt att prata om bra eller dåliga starter om vi ska göra 40 starter i OS. Nu måste var och en fokusera på sina lopp. Det är massor av simmare som vi inte har sett på sina bästa sträckor. Nu vi måste vara professionella och ta lopp för lopp, sade Thomas Jansson.

Steg tillbaka

Laget som slutade femma i fjolårets VM blev elva på OS.

Ja, det är klart att det är ett rejält steg tillbaka, sade Jansson.

Alshammar simmade andrasträckan på 54,80 &tstr; en knapp halvsekund långsammare än sitt personliga rekord utan flygande start.

Ida slog pers på startsträckan (55,04) och Anna-Karin gjorde sitt snabbaste lopp på 100 fritt (55,06). Therese simmade lite för långsamt och Claire (55,62) också, sade förbundskaptenen.

Inte bekymrad

Alshammar var inte bekymrad över formbeskedet. Medaljaspiranten på halva distansen valde tidigare i år bort 100 m fritt individuellt i OS.

Annons

Det var ungefär som mina andra hundringar gått både den här och förra sommaren. Det har inte riktigt stämt. Jag kände mig ganska lätt i början men sista tio meterna blev jag ofantligt trött. Det här säger inte så mycket inför 50 m. Jag kommer att simma så fort jag kan och jag har sex dagar på mig, vilket är lång tid, sade Alshammar.

Thomas Jansson valde att ställa över Josefin Lillhage. Hon hade behövts för en finalplats.

Med facit i hand så hade vi simmat så fort att vi hade varit på gränsen till final. Men Josefin har ett väldigt tajt program redan, förklarade Jansson det beslutet.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons