Annons

Dålig inställning fällde Stavsten

Sport • Publicerad 14 februari 2006

Förlust med 29-32 mot mittenlaget HK Ystapågarna var inte riktigt vad Stavstens tränare Sten Sjögren hade räknat med när han åkte till Ystad för match på måndagskvällen. Seger och serieledning med två poäng låg nog närmare till hands. Och det såg stabilt ut i exakt 30 minuter - första halvleken.

Sedan vek laget ner sig.

Annons

- Vi öppnar andra halvlek med att göra ett par, tre misstag framåt så att Ystapågarna kan kontra på oss, och sedan är de i kapp och förbi, säger Sten Sjögren. Vi tar helt enkelt för många dåliga lägen och springer inte hem ordentligt när de tar bollen. Då går det så här. Stavsten spelade stabilt före paus och hade tremålsledningar vid tre tillfällen: Efter 20.40 hade danske linjespelaren Lars Hansen gjort 12-9. Samma spelare satte också 13-10 efter 22.13 och 14-11 drygt 25 minuter in i matchen. Allt lutade åt en komfortabel bortaseger och inte minst Lars Hansen själv glänste i mittförsvaret och som linjespelare med sex mål i halvleken, åtta totalt.

- Vi spelade helt rätt i första halvleken, säger Lars Hansen. Men jag kände också att våra avslutningar inte var riktigt helhjärtade. Stavsten gick till pausvila med ledning 16-14, utan att ha förtagit sig. Med rätt inställning borde ledningen snarare ökat i andra halvleken.

- Vi pratade om det i pausen, säger Lars Hansen. Att vi inte skulle sluta springa utan verkligen kämpa, så jag tror inte att vi underskattade dem.

Ett taggat hemmalag ville dock annorlunda. Medan Stavsten sjönk allt djupare i sin handlingsförlamning växte de unga Ystapågarna, gick i kapp och förbi fyra minuter in i andra halvlek. kvarten senare ledde hemmalaget med fem bollar - 27-22 - och Stavsten hade tappat all geist.

- Jag vet inte vad det berodde på, säger Sten Sjögren. Flera av killarna känner kanske att det nog ska ordna sig och glömmer att vi möter ett hungrigt lag. - Jag tycker ända att Jannick Secher och Jonas Persson är starka bakåt i dag och Lasse Hansen är mycket duktig både framåt och bakåt, men det räcker inte. Alla måste vara med annars blir vi sönderkontrade.

Stavsten hade ett gyllene tillfälle att passera Skurup och gå upp i topp i södertvåan. Målet är ju ett omgående återtåg till division 1. Chansen finns kvar. Närmast på söndag då Stavsten tar emot Eslöv hemma i Söderslättshallen.

Men då måste de rutinerade spelarna ta ett större ansvar.

- Det handlar om inställning, säger en sammanbiten Sten Sjögren. Det hjälper inte att vi skriker från bänken.

Pauli Korhonen

Stavstens nummer fem, linjespelaren Lars Hansen, hade en stor kväll - I alla fall i en halvlek. Efter paus såg Stavsten mätta ut, och tappade matchen till ett mera taggat hemmalag.

Annons

@08 Bildbyline:BILD:??

Björn Lindbergh och Stavsten fastnade i Ystamuren. Stavsten missade därmed chansen att ta över serieledningen från Skurup.

@08 Bildbyline:BILD:??

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons