Dålig fokus på hemmabana

Stefan Nilsson var inte nöjd. 107 träff inför finalen var inte vad han hoppades på i landslagstestet i skeet på hemmabanan vid Albäck. "Dålig fokusering. Det finns inget att skylla på", konstaterade 17-åringen från Trelleborgs Jaktskytteklubb.
Sport • Publicerad 28 april 2008
Ingen fullträff Christian Hansson och Stefan Nilsson har haft bättre skyttedagar på hemmabanan. För Stefan Nilsson finns läge till snabb revansch när han åker med landslaget till världscupen i Suhl. BILD: Claes Nyberg
Ingen fullträff Christian Hansson och Stefan Nilsson har haft bättre skyttedagar på hemmabanan. För Stefan Nilsson finns läge till snabb revansch när han åker med landslaget till världscupen i Suhl. BILD: Claes NybergFoto: 

Men en mindre bra grundomgång fick i alla fall en fin avslutning med 24 av 25 träff i finalen.

Det gjorde att Stefan Nilsson med sina 131 träff slutade trea i juniorklassen, efter Markus Svensson, Saxtorp med 141 och Robin Gustafsson, Åtvidaberg med 137.

- Finalen var bra, den tar jag med mig till Tyskland, sa Nilsson efter de sista duvorna. Redan i dag bär det i väg till världscuptävlingen i tyska Suhl där Stefan Nilsson är regerande mästare individuellt.

- Målet är att hitta samma höga standard som förra året, sa Stefan Nilsson.

Att helgens skytte fungerade sämre än väntat gör inte att han tvivlar på sig själv.

- En sådan här tävling kommer i bland. Det är bara att ta nya tag, man ändrar lite smågrejer. Det är ju väldigt små detaljer som avgör.

Skeetskyttarnas förbundskaptenen Anders Dicksson var förstås också på plats i Trelleborg. Dicksson har följt Stefan Nilsson de sex senaste åren.

- Han har haft en oerhört fin utvecklingskurva. Nu är han inne i en hård träningsperiod. Dessutom har han vuxit mycket sedan förra året och han har inte riktigt hittat tillbaka till det skytte han hade då.

Förbundskaptenen betonar tålamod, trygghet och vikten av att inte sätta för stor krav.

- Stefan är på väg att förvandlas från junior till senior. Ett stort steg som måste få ta sin tid, sa Anders Dicksson som tror på Stefan Nilsson i Suhl.

- Han kommer till en favoritbana. Jag är övertygad att han gör bra i från sig. Trelleborgs JSK hade två skyttar med på landslagstestet på hemmabanan.

Christian Hansson hade 109 träff och var inte bland de sex i seniorklassen som gick till final.

- Jag har haft en väldigt bra säsong så det här var en besvikelse. Kanske har man för höga krav och spänner sig bara för att man skjuter på hemmaplan, funderade han.

Landslagstestet bjöd på ett svenskt juniorrekord på damsidan: Therese Lundqvist från Uppsala sköt 68 träff av 75 möjliga över tre serier.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.