Annons

Dags för 25:e Trelleborgsloppet

Trelleborgsloppet har blivit tradition inom Trelleborgs motions- och idrottsliv och på lördag är det dags för den 25:e upplagan. Loppets tradition till trots svalnar intresset.
Sport • Publicerad 26 augusti 2004

I början på 90-talet sprang som mest runt 1 300 löpare medan det i år, liksom förra året, kommer att stanna på runt 500. - Det är mycket tal om att hålla sig i form men det slår tydligen inte igenom här. Tyvärr är också intresset från storföretagen i stan lite dåligt, säger Anders Åström, ordförande i IFK:s friidrottssektion. Men Åström tillägger: - Det går att efteranmäla sig! När det gäller fyra av loppets deltagare i morgon har i alla fall inte intresset svalnat. Aina Persson, Anders Påhlsson, Roland Petersen och Lars Gustafsson har sprungit loppet samtliga gånger och är anmälda också till årets upplaga. För det kommer kvartetten att belönas med en medalj. För de allra minsta är det start i Stadsparken - nytt för i år - klockan halv tio medan det för seniorerna är klockan tio på Östervångsstadion som gäller. Strax därefter går starten i promenadklassen. Före loppet håller Friskis och Svettis i uppvärmningen. Alla klasser har mål i Stadsparken. Hemmahopp från IFK är Patrick Nilsson och Erica Rönnhage. Deras klubbkamrat Viktoria Joäng kommer att agera kranskulla.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons