...då underpresterade hans ersättare

Jonas Bjurströms ersättare inledde sin tid i TFF med en usel prestation. I U21-matchen mot Kalmar kom Joakim Nilsson inte alls till sin rätt. "Det kan inte bli sämre", säger TFF:s nyförvärv.
Sport • Publicerad 29 juli 2009

TRELLEBORG. 90 minuter av passivitet och ringrostiga ingripande. Så kan Joakim Nilssons debut i TFF-tröjan beskrivas. 24-åriga Nilsson var också rejält missnöjd efter gårdagens match på Vångavallen.

– Det var ingen höjdare idag faktiskt, det var ett tag sen jag spelade match, säger han.

Ett omdöme Alf Westerberg var benägen att hålla med om.

– "Jocke" har mer att komma med. Han kände nog av matchrosten rätt rejält. Men det är en ambitiös och förståndig spelare även om det inte var någon topprestation i dag, säger Westerberg.

Det positiva med debuten var dock att Joakim Nilsson fick matchtempo i kroppen med 90 minuters spel. Men om han spelat in sig i A-laget inför måndagens match mot GAIS är dock tveksamt. Tom Prahl såg inte allt för nöjd ut där han satt på läktaren.

– Vi får se om jag blir uttagen, jag ligger ju lite efter med matchträningen men får jag spela kommer jag inte göra sämre ifrån mig i alla fall, poängterar Joakim Nilsson.

TFF-tränarna fick annars se två sidor av sitt U21-lag. Första halvlek var spelmässigt dålig men bjöd på två snygga mål. Det första kom efter en klassisk omställning där Zoran Jovanovic drev upp bollen på sin vänsterkant, spelade vidare till Jonathan Asp som sedan kunde friställa Jatto Camara som kvitterade till 1–1.

– Ett klassmål, konstaterade Tom Prahl.

2–1 kom sedan på frispark där Jonathan Asp än en gång var inblandad och kunde skicka in bollen i mål.

Därefter kom scenförändringen. TFF spelade upp sig men fick se KFF vända sitt underläge till seger med 4–3.

– Jag vet inte om vi var värda ledningen efter första halvlek men vi har kontroll halvvägs in i andra och spelar upp oss, säger Alf Westerberg.

– Gör man 3 mål borde man vinna, avslutar Joakim Nilsson.