Curlinglaget vann bronsmatchen

Anna Holmlund tog brons i damernas skicrosstävling. Mindre än en timme senare var det svenska curlinglagets tur när lag Niklas Edin vann bronsmatchen mot Kina. Det var Sveriges 13:e och 14:e OS-medaljer i Sotji.
Sport • Publicerad 21 februari 2014
Foto: 
Foto: 

Sveriges curlingherrar vann OS-bronsmatchen mot Kina med 6-4 efter en avgörande skiljeomgång.

Efter en lång, jämn och mycket välspelad match gjorde Kina två avgörande misstag. Svenske skippern Niklas Edin tog till vara på chansen och placerade matchens näst sista sten perfekt i boet. Kinesiske skippern Rui Liu ställdes inför stora problem och lyckades med matchens sista sten inte plocka bort någon av de svenska poängstenarna.

- Vi har krigat för det här ända sen vi missade i Vancouver. Vi är förtjänta av medaljerna. Curlinggudarna var med oss idag, säger Viktor Kjäll.

Svenska coachen Eva Lund var helt dränerad på känslor efter bronsdramat.

- Jag tror inte jag någonsin sett ett lag göra två såna missar som Kina gjorde i en så viktig match, säger hon.

Det svenska laget, med Niklas Edin, Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg och Viktor Kjäll fick därmed lite revansch efter den tunga förlusten i onsdagens semifinal mot Storbritannien.

I OS i Vancouver 2010 förlorade lag Edin bronsmatchen mot Schweiz.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.