Annons

Conny väntar på första poängen

Conny Karlsson har fortfarande inte tagit poäng med sitt nya lag TFF. Mot Kalmar måste det bli en - minst. - Nu förlorade ju Örgryte i går (lördag) och vid vinst får vi lite häng.
Sport • Publicerad 22 augusti 2004

Träningsrapporter från veckan som gått berättar om en Igor Sypniewski som knappt försummat en enda målchans och om en Justice Christopher som börjar hitta rätt i zonspelet. Räkna alltså med dessa båda på planen mot Kalmar. Hitta rätt hoppas också nye TFF-tränaren Conny Karlsson göra. Än så länge har det inte blivit någon TFF-poäng för Conny men i kväll är det nog ett måste om ens ett litet hopp om allsvenskan 2005 ska leva kvar. - Nu förlorade ju Örgryte i går (lördag) och vid vinst får vi lite häng, konstaterar han. När Conny kom till TFF gällde det att bygga vidare på Ulf Larssons grund, menade han. Nu har han lärt känna truppen bättre. - Vi har jobbat lite med att få organisationen och 4-4-2-spelet att fungera och det blir bättre vecka efter vecka. Några jätteförändringar är inte aktuella utan det gäller att hitta rätt uppställning, att hitta spelarna som är i form. Vi har också jobbat med passningsspelet och kontringsspelet för att bli lite effektivare. Conny Karlsson tränade Kalmar så sent som 2002 och har förstås bra koll på Kalmar. - De bygger sitt spel på en väldigt stabil defensiv, de släpper inte till mycket. Och med Dedé, som ju är väldigt effektiv, blir det bra. Det gäller alltså för TFF att utnyttja det faktum att Dedé är avstängd i kvällens match. I TFF saknas Thomas Magnusson, som har en blödning i vaden, och Dennis Melander som fick en smäll på knäet i matchen mot Elfsborg. Ivo Skiljo ersätter Magnusson som mittback.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons