Conny tror på Sundin

Conny Karlsson tror sig ha hittat rätt i jakten på en högerytter. "Erik Sundin känns klockren", säger TFF-tränaren.
Sport • Publicerad 15 februari 2007

När Lasse Larsson informerade Conny Karlsson om att Erik Sundin kunde vara möjlig att värva blev Conny väldigt intresserad.

– Jag har sett honom under många år. När jag mötte Café Opera som tränare var det alltid en spelare det gällde att se upp med – Erik. Det går fort och han är irrationellt, säger Conny.

På torsdagen besökte Erik Trelleborg och Conny diskuterade sina tankar om vilken roll han skulle få i laget.

– Han är väldigt duktig i djupled. Vi vill ha honom som yttermittfältare men han har också spelat en hel del som forward. Vi skulle också få in en kille som vi känner till väldigt väl och Erik är en kanonkille som skapar ännu bättre stämning än vad vi redan har.

Erik Sundin säger att han i sin karriär nobbat bud från allsvenska klubbar, men att han nu är sugen på att ta klivet upp i högsta ligan.

– Jag har faktiskt undrat själv varför jag inte spelat i allsvenskan än. Jag har tackat nej till tidigare för att det inte känts rätt. Sedan har jag haft lite oflyt med skador, säger 27-åringen.

Men nu vill du ta steget?

– Ja det kanske blir i år, det skulle vara kul.

Från Trelleborg fick Erik Sundin med sig ett kontraktsförslag. Han har helgen på sig att fundera.

Samtidigt pågår förhandling med Eriks klubb Assyriska. TFF har lagt ett bud och svar väntas under fredagen.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.