Annons

Conny Karlsson till Norge

Förre TFF-tränaren Conny Karlsson flyttar till norska Sarpsborg. Men om han ska träna ett lag i näst högsta serien eller på tredjenivån är fortfarande oklart.
Sport • Publicerad 28 november 2007

– Alla signaler tyder på att vi får spela i division 1. Skulle det bli tvåan kan jag bryta avtalet, men det har jag ingen avsikt att göra, säger han till TT.

Karlssons nya klubb åkte ur division 1 denna säsong, men kan få spela kvar i näst högsta serien eftersom seriekonkurrenten Raufoss inte fått någon elitlicens. Raufoss har överklagat beslutet och Norges fotbollsförbund tar beslut under vintern. Sarpsborg var bäst av de fyra lag som degraderades och ersätter Raufoss om beslutet står fast.

Annons

En norsk motsvarighet, fast en division lägre, till när Örebro blev av med elitlicensen och tvångsdegraderades till superettan 2005. Conny Karlsson var för övrigt aktuell för Örebro till nästa säsong och besökte klubben tidigare denna månad.

– Vi har haft samtal, men sedan har jag inte hört något och jag tyckte det var dags att klara ut framtiden, säger han.

TT: Varför blev det Norge och Sarpsborg?

– Flera klubbar har slagit i hop i Sarpsborg med ambitionen att bli ett elitlag i norsk fotboll. Tidigare har jag varit med om en liknande satsning i Haugesund och det var det som lockade mig, säger Karlsson som har skrivit tvåårskontrakt med Sarpsborg.

Om det blir spel i ettan eller tvåan 2008 återstår att se. (TT/TA)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons