Conny Karlsson om allsvenskan: "En fest varje helg"

Conny Karlsson jämför allsvenskan med Nobelfesten. Men TFF kommer inte ikläda sig någon ny kostym. "Att köpa in en massa nytt är inte det klubben står för, men självklart tar vi då en kalkylerad risk att slåss i botten."
Sport • Publicerad 24 oktober 2006
Conny Karlsson.
Conny Karlsson.Foto: 

Superettans seriesegrare har genom åren visat sig hålla även i allsvenskan. Fyra av de sex seriesegrarna har klarat nytt allsvenskt kontrakt följande år, dessutom med god marginal.

– Det låter spännande, då kanske vi kan vara med. Men några av de här klubbarna har rätt mycket muskler som vi långtifrån kan mäta oss med, säger Conny Karlsson.

TFF-ledningen har gång efter annan påpekat att det inte blir någon större förändring av spelartruppen till nästa säsong. De få som ska värvas är välbekanta för klubben.

– Vi ska inte ut och jaga i fjärran länder utan ska lösa det på närmare håll. De stora klubbarna har råd att missa, men små klubbar har inte råd med någon felvärvning, säger tränaren. Hasse Mattisson, Martin Smedberg och Stephen Ademolu. Det är TFF:s önsketrio.

– Jag tycker nog att försvaret håller allsvensk klass och därför är det inte så aktuellt med något nyförvärv till backlinjen. Sedan har vi en grupp av spelare med mycket framtid i sig. Att köpa in en massa nytt är inte det klubben står för, men självklart tar vi då en kalkylerad risk att slåss i botten. För oss är det självklart att de spelare som tagit upp laget i allsvenskan ska spela i allsvenskan, säger Conny Karlsson.

– Jag tror vi kan etablera oss i allsvenskan, men mycket beror på hur de spelare vi har utvecklas. Nu måste de upp ett snäpp till. De har haft en skarp utvecklingskurva uppåt, men de är unga och kan utvecklas ytterligare. Conny Karlsson är imponerad över hur spelarna klarade de tre sista matcherna – mot Ljungskile, Örebro och Brommapojkarna – trots att TFF då var klart för allsvenskt spel.

Särskilt BP-matchen hanterades med den äran.

– Trycket utifrån blev jobbigt. Det är inte så jävla roligt att misstänkas för att göra en läggmatch. Men vi fick tyst på alla spekulationer och det visar på styrka.

TFF är det enda laget som klarat sig undan spel i superettan med bara två förluster, Ljungskile (hemma) och Qviding (borta).

– Det är riktigt riktigt bra. Det betyder naturligtvis mycket, framför allt avslutningen visar vad som bor i den här gruppen. Vi har varit stabila hela året och det tar vi med oss.

Hur ser du på allsvenskan nästa år?

– Min högst personliga uppfattning är att det känns som att vi är inbjudna till Nobelfesten. Vi ska gå dit och njuta och inte vara så resultatbundna. Vi får Skånederbyn, vi får möta Djurgården, AIK och alla de andra. Det blir fest varje helg och det är viktigast av allt. Jag tror att det skulle tynga oss om vi har inställningen att vi måste vara kvar.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.