Annons

Conny Karlsson: Krävs erfarenhet för att lyfta laget

Allmän besvikelse efter 2– 3 mot HIF förvandlades troligtvis – efter lättsam paintball under eftermiddagen – till mungiporna upp bland TFF-spelarna. Samtidigt tog sig Conny Karlsson tid att analysera lagets situation.
Sport • Publicerad 27 juni 2007

– En mycket tung förlust, inleder Conny om den snöpliga förlusten mot Helsingborg i måndags. Men sedan hittar han direkt ett och annat positivt:

– Erik Sundin är ju till exempel nästan en riktig fullträff mot HIF. Inte bara för målens skull utan sett till arbetskapaciteten i stort.

Annons

Två TFF-mål framåt mot HIF och tre mot Gefle senast hemma är ju också klart godkänt.

Men 23 insläppta mål hittills – vad finns att säga om det?

– Vi möter mycket bättre motstånd än i fjor och vi har fått skifta väldigt mycket i backlinjen. Detta tillsammans med en helt ny målvakt ger hela tiden en viss osäkerhet, menar Conny.

Inte ovanligt för en allsvensk nykomling att komma i underläge och så har också fallet oftast varit för TFF:s del.

– Ja, och det har gjort att vi har fått jaga för att försöka komma i kapp och det har i sin tur inneburit ett och annat sent baklängesmål. Det mot HIF var dock extremt. Conny vill inte på något sätt racka ned på Christian Fegler i målet men återkommer till det där med många skiftningar i laget:

– Det blir inget riktigt samspel och vi har ju använt ovanligt många spelare överhuvud taget så här långt.

22 av 25 spelare har Conny använt och det efter tolv matcher. Det är endast Viktor Noring, Axel Kjäll och Fredrik Jensen som inte spelat allsvenskt så här långt i år.

I dag ligger TFF strax ovan nedflyttningsplatsen och man bör klara kontraktet.

Vad skulle krävas för att ta nästa steg – att TFF skulle bli till ett mittenlag i allsvenskan?

– Det krävs rätt så mycket. Då måste man bredda truppen med flera spelare med stor erfarenhet. Tittar vi på flera av våra unga, lovande killar så handlar det ju om duktiga spelare.

Annons

– Det är ju dock en helt annan sak att spela varje match i en lång serie som allsvenskan, jämfört med att göra inhopp eller spela då och då.

Det skulle alltså sammantaget handla om en mycket mer komplett spelartrupp än den i dag.

Resonemanget innebär då också en helt annan ekonomisk kostym än den TFF bär.

Nästa match gäller AIK på Råsunda. En match som ger chans till poäng, eller...?

– Absolut! Det är lite som att möta HIF just nu, där AIK också har att spela "måste vinna-matcher". Och det är inte så lätt.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons