Annons

Conny har styrelsens förtroende

Efter 0"4 mot Halmstad och bara två poäng på sju matcher är frågan befogad: Har Conny Karlssons styrelsens stöd? Svaret är " ja!
Sport • Publicerad 24 september 2004

0"4 på hemmaplan betydde inte bara att vägen till en allsvensk kvalplats känns oändlig. Det betydde även attTFF, under ledning av Conny Karlsson, endast tagit två poäng av 21 möjliga.

– Det här var ett dåligt resultat för oss och även dåliga resultat på de andra arenorna, sa TFF-tränaren.

Annons

Landskrona vände och vann mot Sundsvall.

Örgryte höll Hammarby stången på Söderstadion och mäktade till slut med att göra ett segermål i slutskedet.

Åtta jobbiga poäng skiljer TFF från en kvalplats, med fem omgångra kvar.

– Jag vet inte om det är kört, det har vi ingen aning om. Det enda jag vet är att så som läget är nu så måste vi vinna tre matcher fler än de lag vi har ovanför oss, sa Conny Karlsson. Tränaren säger att han hade, och har, till uppgift att klara TFF kvar, men hade inga tankar på hur många poäng han skulle ta.

– Jag har inte funderat i de banorna. Chansen att hänga kvar finns än, men det blir svårare och svårare. Därmed inte sagt att jag är nöjd med två poäng på sju matcher.

Den magra poängutdelningen sedan Conny Karlssons föranleder TA-sporten att ställa frågan till TFF-ordföranden: Har styrelsen fullt förtroende för Conny?

– Absolut har vi det. Och ja, hela styrelsen har förtroende för Conny. Vi är nöjda med honom som tränare, vi har en stabilitet i truppen. Vårt material räcker inte till och mycket hänger också på att de inte vågar spela ut, var Per-Anders Abrahamssons analys av situation.

Och inte heller Abrahamsson tror på allsvenskt spel 2005.

– Det känns tufft. Vi har inte stor chans, men får se till att vinna resten av matcherna.

Hur ska ni se till att ha ett lag som räcker till i superettan?

Annons

" Först och främst ska vi se till att behålla de spelare vi vill behålla. Det arbetet pågår för fullt.

Martin Falkenby

Fotboll TRELLEBORG
Fotboll TREL LE BORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons