Annons

Conny förlänger med TFF till 2007

"Vi är väldigt nöjda med vad han åstadkommit här. Särskilt hans mod att lyfta fram unga spelare inom föreningen." Stefan Nilsson och Conny Karlsson kom i går överens om en förlängning av kontraktet till och med 2007.
Sport • Publicerad 22 juli 2005

Conny Karlssons kontrakt gick ut efter säsongen, men där fanns också ett optionsår. I stället för att använda det visar nu klubben att man vill satsa på Conny som tränare under en längre tid.

– Han är rutinerad, intelligent och har pondus. Han jobbar också på medellång och lång sikt med laget, säger Stefan Nilsson.

Annons

Conny Karlsson själv säger att "det känns väldigt bra". Och det tycker han också, trots allt, om hans tid i Trelleborg hittills:

– Det har varit väldigt positivt, även om vi hade en tuff höst. Att jag nu har förlängt tyder på att jag trivs väldigt bra i klubben, både med spelare och ledare.

Stefan Nilsson säger att man från styrelsens sida inte har diskuterat kontraktsförlängningen med truppen. Något som kan förvåna med tanke på turbulensen efter att man mot spelarnas vilja sparkat Ulf Larsson för ett år sedan. Å andra sidan menar han att man för ett löpande samtal med spelarna.

– De har varit väldigt positiva till Conny i spelartruppen. Karlsson skriver under kontraktet dagen efter att klubben släppt sin bäste anfallare. Det kan väl tolkas som att han inte hade något emot affären som innebar att Stephen Ademolu redan i dag tränar med Tromsö.

– Jag tror att klubben har agerat väldigt bra här, väldigt professionellt med tanke på att Stephen ändå skulle gå efter säsongen. Ibland får man ta ett steg bakåt för att ta två steg framåt. Det här är väl nåt på den linjen, säger Conny.

Erfarenheterna från säsongen talar också för att förlusten av Ademolu kanske inte blir så tung trots allt, menar Conny.

– Många som får chansen, gör det väldigt bra.

Men han är medveten om att det inte är vilken spelare som helst som TFF förlorat:

– Vi får inte sålt en spelare till Tromsö om han inte är bra nog. Kvalitén finns förstås hos Stephen och den blir inte lätt att ersätta för oss. Just nu ser det rätt tunt ut i TFF:s anfallsrullor. Men det finns också unga spelare som är på gång. Conny menar att både Emil Mårtensson och Toni Bahtiri har haft en svacka men visat sig vara på uppgång senaste månaden. Båda är ovana att träna med seniortruppen och därför får de lätt en svacka, menar Conny.

Och Bahtiris framsteg på sistone, med bra spel i P17-landslaget och inhopp i TFF, ska man inte dra för stora växlar på.

Annons

– Vi kommer att skynda långsamt. Han måste få tid att vänja sig vid spel i a-laget. Det är klart att han kommer få speltid framöver men det är naivt att tro att man bara kan slänga in honom som ersättare till Stephen. Toni är inte flygfärdig ännu även om han kan hoppa in och göra bra ifrån sig.

Conny vill ha in en till anfallare och det är också nåt som klubben jobbar på att få in. Med kontraktet i hamn har Conny Karlsson chansen att blicka framåt. Vad är det då han ser? Några konkreta mål är han inte sugen på att formulera.

Ska TFF spela i allsvenskan 07?

– Blir vi stabila den här säsongen, så höjer vi målsättningen nästa säsong. Och går det bra då så höjer vi igen. Det är så långt jag kan sträcka mig att säga.

Taktiskt sett är han inte bunden vid ett system utan kan anpassa sig efter vilka spelare som kommer in. Men några saker ligger fast.

– Vi kommer att spela med fyrbackslinje, zonspelet kommer att vara med, och gärna ett passningsspel som går genom mittfältet.

Är det realistiskt att tro att TFF kan bli ett stabilt allsvenskt lag?

– Ja, det tycker jag. Det är en ganska stor region. Med spelare från regionen kompletterade med ett par utifrån så kan man få ett slagkraftigt lag. Men när det kommer till pengar kan vi aldrig konkurrera med storstäderna.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons