Comeback för Isaksson

Zlatan Ibrahimovic tackar nej medan Andreas Isaksson gör comeback efter en tids bortavaro. På tisdagseftermiddagen presenterades fotbollslandslagets trupp till landskampen mot Egypten den 7 februari.
Sport • Publicerad 30 januari 2007
Arkivbild: Scanpix
Arkivbild: ScanpixFoto: 

Zlatan Ibrahimovic är inte med i truppen till fotbollslandslagets möte med Egypten den 7 februari.

- Jag hade ett samtal med Zlatan för några dagar sedan, och till skillnad från senast känner han nu att han inte vill vara med i landslaget, sade förbundskapten Lars Lagerbäck när truppen presenterades på Råsunda på tisdagen.-

- Varken jag eller Roland (Andersson, assisterande förbundskaptenen) vill tvinga någon spelare att vara med. Vi har den möjligheten, men vi vill inte tvinga någon.

Om framtiden säger Lagerbäck:

- Vi har inte stängt några dörrar, vare sig vi eller Zlatan. Vi kommer att fortsätta att prata.

I truppen till Egypten-landskampen, till vilken alla utlandsproffsen teoretiskt kan vara tillgängliga, saknades också Fredrik Ljungberg som haft stora skadeproblem i Arsenal under vintern. Inte heller Henrik Larsson, som sedan tidigare avslutat landslagskarriären, finns med. Där har det spekulerats i en eventuell comeback efter succén i Manchester United.

Comeback i landslagstruppen blir det för Smygesonen Andreas Isaksson som haft en skadefylld höst och blivit petad i Manchester City.

- Han har tyvärr fått lite speltid men nu fick två andra målvakter speltid i Sydafrika så det känns rätt att ta med honom här. Han har kunnat träna bra och är i fin form, säger Lagerbäck på Svenska fotbollförbundets hemsida. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.