Annons

Clara Lerby till premiärläger

Nästa vecka får Clara Lerby göra debut i blågula sammanhang när hon är med på ett landslagsläger under nye förbundskaptenen Tomas Axnér.
Handboll • Publicerad 26 maj 2020
Clara Lerby utanför sin hemmaarena i Lund.
Clara Lerby utanför sin hemmaarena i Lund.Foto: Jonas Bergström, Jonas Bergström

I mars skulle Clara Lerby ha debuterat i landslaget. Men coronapandemin ställde in OS-kvalet i Spanien och EM-kvalet kort därpå.

Men i nästa vecka får trelleborgaren göra debut i blågula sammanhang när det blir landslagsläger under nye förbundskaptenen Tomas Axnér på Bosön i Stockholm.

Annons

Men på grund av rådande omständigheter kommer spelarna att träffas i mindre grupper. Spelarna delas in i tre olika grupper som samlas vardera i två dygn.

Clara Lerby ska vara på Bosön den 3-5 juni, då med sju andra spelare.

Den 20-åriga vänstersexan hade en bra debutsäsong i Lugi där hon gjorde 99 mål på 22 matcher, och blev med det sjua i skytteligan.

Sveriges nästa tävlingsmatch blir EM-premiären i Fredrikshamn i början av december. Sverige tilldelades en plats i EM när kvalet ställdes in.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons