Annons

Claesson favorit hos rutinerad SM-värd

Kent Claesson och Said Regragui är huvudfavoriter. På damsidan lär det stå mellan Anna Rahm och Hanna Salander. I dag avgörs SM i halvmaraton i Falsterbo och Skanör. För fjärde året i rad står IK Finish som värd för ett SM-arrangemang i friidrott.
Sport • Publicerad 30 juli 2005

" Vi hoppas att det här ska generera 100 000 kronor till klubben. Det är väl ungefär vad de andra SM-arrangemangen har gett, säger tävlingsledaren Arne Andersson.

För Vellingeklubben är det välkomna pengar, men det innebär hårt jobb för de ideella krafterna.

Annons

SM i halvmaraton avgörs parallellt med den traditionella EKO-halvmaran och löps samtidigt med två andra lopp: Skanörsmilen och det fem kilometer långa Falsterboloppet.

Totalt hade IK Finish hoppats på att få 500 totalt i de tre loppen. Så många lär det dock inte bli.

" Om vädret är nådigt kan vi kanske komma upp i 400 totalt. Datumet är lite olyckligt. Många är i väg på semester, säger Arne Andersson. På herrsidan är det i alla fall inga av toppnamnen som saknas.

SM-vinnaren från i fjol, Hässelbys Said Regragui är med liksom Spårvägens Kent Claesson.

Claesson sprang halvmaran i Haag på 1.04.23 vilket är svenskt årsbästa. I samma lopp noterade Regragui 1.05.16.

Sett till årsbästalistan är dessa herrar i en viss särklass, men Andreas Carlborg, Spårvägen, och Alfred Shemweta från Hässelby är också mycket kapabla löpare.

Sammanlagt har tio av de anmälda sprungit under 1.10 i år.

" Jag tror Claesson tar det. Visserligen var Regragui bäste svensk i Stockholm Marathon, men det här är halva distansen och Claesson är snabbare, säger Arne Andersson. På damsidan är startfältet inte lika glansfullt. 24-åriga Anna Rahm, Rånäs har starkast årsbästanotering i startfältet med 1.15.27.

" Hon är på framåtgående. Hon och Hanna Salander från Hässelby lär göra upp om det, siar Arne Andersson som bland annat saknar Mia Larsson från Kville i startfältet.

En annan som saknas är IFK Trelleborgs långlöparess Odd Nyheim.

Annons

Löparna avverkar de 21 kilometerna genom att springa samma slinga två varv. Start och mål är på ryttarstadion i Falsterbo.

Banan är flack vilket kan bädda för bra tider.

Hur bra beror bland annat på vädret.

Arne Andersson vill inte riktigt tro på regnprognoserna.

" Jag brukar känna på mig när det blir oväder, men någon sådan känsla har jag inte den här gången.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons