Annons

Christian Skoog i centrum

Han är lagkapten, playmaker och assisterande tränare - och har dessutom hunnit med att göra 52 mål för Stavsten hittills den här säsongen. Att påstå att Christian Skoog, 28, är en nyckelfigur i Stavsten är knappast att säga för mycket.
Sport • Publicerad 14 november 2003

Kanske har Christian Skoog för mycket ansvar med tanke på att han själv valt att spela på en nivå strax under den yppersta eliten för att få mer tid till annat? - Det är mycket ansvar och egentligen hade jag väl inte tänkt bli lagkapten men eftersom de andra spelarna ville ha mig till det så sa jag ja. Och under matcherna får "Mini" (Christian Åkerman, tränare) hjälp av Per Larsson på bänken så då är jag inte tränare alls. När jag var både huvudtränare och spelare för två säsonger sedan märkte jag att det blir för mycket, säger Christian Skoog. Det var säsongen 2000-2001 när Stavsten låg i tvåan som Skoog, då 26 år, hade huvudansvaret. Före det hade han hunnit med flera elitseriesäsonger i Lugi på 90-talet och även ett proffsår i spanska division 1-klubben Granada, 1999-2000. När han återvände från Spanien fanns det elitserieklubbar som var intresserade av den allroundkunnige Skoog men han har konsekvent tackat nej. - Några har hört sig för men jag har sagt att jag inte varit intresserad. Valet har hela tiden stått emellan att träna och spela matcher sex dagar i veckan i en elitserieklubb, och få betalt därefter, eller att spela på en lägre nivå där pengarna inte är speciellt stora men tiden till annat desto större. Christian Skoog har valt det senare, Bland annat för att kunna satsa på sina studier i handelsrätt på Lunds universitet. - Spelar man i elitserien tjänar man så att man klarar sig, men bara under tiden man spelar, det blir inget över. Då har jag valt att spela i Stavsten där jag kan spela på en hög nivå men träna mindre och få mer tid till att umgås med flickvännen och vännerna och till studierna, säger han. Stavsten har haft problem på nio meter men nu när Conny Johansson kommit och Mikael Olsson är på väg tillbaka efter skada ser det bättre ut. Låt vara att nämnde Conny besväras av en fot och är ett frågetecken inför söndagens hemmamatch mot Uddevalla. Peter Olsson var på väg tillbaka efter förkylning och utlandsresa men fick ont i foten i veckan och han spelar inte mot Uddevalla. Problematiskt är det också på målvaktssidan. Magnus Juhlin har en spricka i ett revben och Johan Nilsson har ryggskott. Juhlin spelar dock och backas upp av Mikael Samuelsson.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons