Annons

Christian Skoog är tillbaka i Stavsten

Fem månader efter sin senaste match var Christian Skoog plötsligt tillbaka på handbollsplanen. Äntligen verkar Stavstensspelaren bli kvitt ryggproblemen och nu är han på väg att tänka om. "Som det känns nu lär det bli en säsong till."
Sport • Publicerad 24 februari 2005
Efter fem månader utan en enda handbollsmatch är Christian Skoog tillbaka i Stavsten. Efter återkomsten i senaste omgången är han redo för fler inhopp under våren – därefter kanske han ger upp handbollskarriären.BILD: Claes Nyberg
Efter fem månader utan en enda handbollsmatch är Christian Skoog tillbaka i Stavsten. Efter återkomsten i senaste omgången är han redo för fler inhopp under våren – därefter kanske han ger upp handbollskarriären.BILD: Claes NybergFoto: 

I ett års tid har Christian Skoog levt med smärtorna. Smärtor som till slut tvingade honom av handbollsplanen.

– Jag hade otroliga problem redan på försäsongen men dum som man är fortsätter man. Det har varit jobbigt även privat när man hela tiden har ont.

Annons

Mittnian var med i premiären mot Ystad och spelade fem minuter mot Hästö. Därefter har han länge förgäves försökt komma tillrätta med sin rygg.

En magnetröntgen visade på diskbråck men Christian hade inte riktigt symptomen med smärtor ner i benen. För Christians del handlade det om höften.

– Jag har stått i kö i fyra månader till en ryggexpert i Lund. Så ordnade jag med en läkare i Simrishamn som gav mig en cortisonspruta där jag hade ont. Christian säger att det troligen inte är diskbråcket i sig som är orsak till smärtan, utan att han belastat fel vilket lett till en akut inflammation.

En månad efter den första sprutan är han nu tillbaka och gjorde comeback senast mot Uddevalla.

– Det tragikomiska i det här är att jag kunde ha fått en spruta för fyra månader sedan…

Han spelade i 58 minuter i segermatchen mot Uddevalla men vill inte dra för stora växlar på den insatsen, säger att ett träningspass är värre än att spela mot seriejumbon.

Och fysiskt finns det mycket som återstår innan han är fulltränad.

– Jag är oerhört långt efter. Jag kan inte träna för fullt än och kan göra inhopp i matcherna. Jag får sakta och säkert bygga upp kroppen.

– Kanske kan jag spela en kvart i varje halvlek och även om jag inte har tempot så kan jag kompensera med min motivation och min rutin.

Men du har inga planer på att sluta efter säsongen?

Annons

– Det vet man aldrig. Det är inte helt omöjligt. Jag har spelat länge, som 14-åring spelade jag i division två.

– Problemen med ryggen har gjort att jag inte vill sluta så här, men jag har inte bestämt mig. Som det känns nu så lär det bli en säsong till, jag är mer motiverad nu än jag var innan säsongen började. Vilken trupp Stavsten mönstrar påverkar också Christians val.

– Förra säsongen var laget beroende av att jag och några spelare till fanns med på planen. Då spelade man trots småskador. Nu är vi många spelare och så vill jag det blir även nästa säsong.

Från läktarplats har han sett hur lagkamraterna presterat strålande handboll blandat med bottennapp.

– Stundtals har det varit otroligt bra, stundtals katastrof. Kristianstad borta (förlust trots att Stavsten ledde med 26–19 med kvarten kvar) var riktigt pinsamt.

Trots det debaclet finns fortfarande chans att nå serieseger och kval till elitserien.

– Det är inte kört. Jag tror mycket väl att Önnered kan förlora en match till och i slutet av serierna blir det alltid, oavsett idrott, konstiga resultat.

En Önneredförlust hjälper inte. Stavsten måste vinna samtliga fyra matcher som återstår – den första avgörs i kväll då Olympic/Viking gästar Söderslättshallen.

– Det blir väldigt tufft. OV kommer göra allt för att undvika kval och borta hade vi problem med deras utgrupperade försvarsspel, säger Christian Skoog.

Martin Falkenby

HAndboll Trelleborg
HAndboll Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons