Annons

Christian matchvinnare när Vikings vann serien

Toppmötet stod och vägde. Då klev en doldis fram och avgjorde seriefinalen. "Ett hattrick i rätt läge", konstaterade Christian Carlsson, 22, efter att Tif Vikings besegrat Lund med 6–4 (0–0, 4–4, 2–0) och därmed säkrat seriesegern.
Sport • Publicerad 22 februari 2009
I säsongens viktigaste match slog han till. Christian Carlsson, som själv anser att passningar är hans främsta tillgång, satte de tre sista målen för Tif Vikings som besegrade Lund med 6–4 och därmed säkrade seriesegern. Bild: Tomas Nyberg
I säsongens viktigaste match slog han till. Christian Carlsson, som själv anser att passningar är hans främsta tillgång, satte de tre sista målen för Tif Vikings som besegrade Lund med 6–4 och därmed säkrade seriesegern. Bild: Tomas NybergFoto: 

Robert Burakowsky såg till att trelleborgarna hängde med målmässigt. Han svarade för två av de tre första hemmamålen.

Men det var Christian Carlsson som svarade för de tre sista, när Tif Vikings gick från 3-4 till 6-4, de två sista i ett och samma byte - med 28 sekunders mellanrum.

Annons

- Första målet är ett turmål där pucken letar sig fram till mig och jag bara peta in den. Det andra målet är det Martin Björnfot som ligger bakom. Jag får en fin pass, hinner inte sikta och pucken går in i bortre. Trean, där skjuter jag först och sedan slår jag in returen med backhand. Christian hade svårt att sluta le efteråt. Det gällde förresten samtliga i Vikings omklädningsrum efter matchen, där tränaren Janne Andersson öppnade ett par flaskor som serverades för att fira seriesegern.

- Vi hade som målsättning att vinna serien och det känns jävligt skönt, sa Janne.

- Vi presterar bättre hockey ju bättre motståndet är, förklarade han och hyllade därmed också motståndarna i söndagens derby.

Inför södertreans sista omgång hade tre lag chansen att vinna serie: Trelleborg, Lund och Diö. Det var Tif Vikings som gick segrande ur striden, Lund blev i och med förlusten den stora förloraren och slutade trea.

Och segern betyder kanske mer än man kan tro.

- Matchen kändes som den viktigaste på hela säsongen. Det är alltid roligt att vinna en serie, vi får lättare motstånd i kvalet och vi går in i kvalet med en seger i ryggen, sa Christian Carlsson som hyllades av Janne Andersson.

- Förutom målen jobbade han hårt i hela matchen, både offensivt och defensivt. Det var många som visade framfötterna i dag.

Efter 18 matchers serielunk börjar nu allvaret för Tif Vikings. HA74 från Sävsjö - slutade femma i division 3 östra - väntar i ett borta- och hemmamöte tisdag och torsdag med en eventuellt avgörande match på söndag i Trelleborg. Vinnaren går till en kvalserie med tre andra lag. Segraren där går upp i division två.

- Vi har en positiv trend, har spelat uppemot 30 matcher inklusive träningsmatcher och har förlorat tre. Vi har ett bra lag, fastslog Janne Andersson.

De närmaste veckorna kommer spelarna träffas så gott som varje dag, om de tar sig till kvalserien vill säga.

Annons

Träning både måndag och o0nsdag, match tisdag och torsdag. På tisdagen samlas laget vid 13.30-tiden.

- Jag har en snäll chef, konstaterar Chriastian Carlsson när det tuffa programmet kommer på tal.

- Vi har bra spelare och om vi hjälper varandra ska det gå bra. Vi vill gå upp i tvåan.

Janne Andersson log ännu en gång.

- Den roliga resan börjar nu.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons